Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, burada yaptığı konuşmada, üniversite ile halkın el ele olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Poyraz, üniversite ile halkın el ele olduğuna işaret ederek, Kahramanmaraş adına güzel gelişmelerin yaşandığı söyledi.




Hafta sonu gerçekleştirilen İlahiyat Fakültesi Temel Atma Törenine katılan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, burada yaptığı konuşmada, üniversite ile halkın el ele olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.


İşadamı Abdulkadir Kurtul’un babası adına yaptıracağı İlahiyat Fakültesi binasının temel atma töreninde açılış konuşmasını Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan yaptı.


Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da üniversite ile il arasındaki kopuklukların artık çok geride kaldığına dikkati çekerek: ''Bu birlikteliğin en güzel örneğini bugün burada yaşıyoruz'' dedi.


İşadamı Abdulkadir Kurtul da Sütçü İmam Üniversitesinin Kahramanmaraş'la birleşmesi doğrultusunda bir eksikliğinin giderilmesi adına maneviyatın bütünleşmesinde çok önemli görevler üstlenen ilahiyat fakültesinin yapımının kendisine düşmesinden dolayı onurlandığını söyledi.


Daha sonra sırasıyla TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Sıtkı Güvenç, Sevde Bayazıt Kaçar birer konuşma yaptılar.


Konuşmaların ardından temel atma törenine katılanlar hep birlikte butona basarak temel attılar.