Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı huzurevi, son zamanlarda sanata ilgi duyan yaşlılar tarafından adeta "Sanat Evi"ne dönüştürüldü.


Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, beş yıldızlı otel kalitesinde yaşlılara hizmet veren Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi, yaşlılara huzurlu bir hayat sunuyor.
     Bu huzur, "İkinci bahar şairleri"ni ortaya çıkardığını belirten Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu, "Huzurevi sakinlerinden Salih Dede, hayal dünyasına yansıyan hislerini duygulu bir dil ile kağıda dökerken, Burhanettin Dede, şiirlerinde gençlere 'kötü alışkanlıklardan uzak durun' mesajı veriyor. Huzurevinde yakaladığı huzurdan ilham alan 74 yaşındaki Rahmi Dede ise içindeki ilahi aşkı mısralara döküyor. Bir gün rüyasında Yunus Emre'yi gördüğünü belirten Rahmi Dede, 'Yunus Emre bana bir tas şerbet içirdi ve artık susma, konuş hitabında bulundu' diyor ve şiire bu şekilde başladığını belirtti" şeklinde konuştu.
     Okuma yazması olmayan Rahmi Dedenin şiirlerini ses kaydına aldığını ve bunu kitaplaştırdıklarını belirten Karcıoğlu, şunları kaydetti:
     "Şair dedelerin bu gayretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Karcıoğlu, "Rahmi amca yazmış olduğu şiirler ve söylemiş olduğu kasidelerle Türk edebiyatında adından söz ettirebilecek bir şair. Kendisi bu anlamda dolu bir insan. İçindeki bu pınarı boş yere akıtıp buharlaştırmak yerine o pınardan akan nameleri bir havuzda toplayıp bunları da topluma sunmak için bir gayret gösteriyoruz."


 


AA