Ataşehir Yönder Okulları, eğitim alanında verdiği hizmetlerle pek çok velinin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Anaokulundan başlayıp ortaokul eğitimine kadar geniş bir eğitim skalasına sahip kurumun, yenilikçi yaklaşımları dikkat çekmektedir. Öğrencilerine ebeveyn titizliğinde yaklaşarak eğitim veren uzman eğitici kadrosu ile geleceğe bilgili çocuklar yetiştirmek hedeflenmektedir.

Yönder Okulları’nın Eğitim Sistemi

Okulların genel olarak verdiği ders müfredatı benzerlik göstermektedir. Ancak çeşitli etkinlikler ve kişisel gelişim faaliyetleri ile öğrencilerin kendilerinin farkına varmasını benimseyici bir eğitim anlayışı bulunmaktadır. Her öğrenci için rehberlik hizmeti verilmekte olup, ders programları öğrencilere özel olarak çıkarılmaktadır.

Evde çalışacağı günlük ve haftalık ders programlarının analizi yapıldıktan sonra, öğrencinin zorlanmayacağı şekilde bir ders takibi, uzman eğiticiler ile desteklenmektedir. Yönder Okulları ile eğitim hayatına başlayan öğrenciler, koordine olmayı, eğlenerek öğrenmeyi ve sosyal sorumluluk bilincini kazanmayı başarmakta olup, ilerleyen yaşantılarında daha iyi yerlere gelmek için hazırlanmaktadır.

Çocuklar İçin Özel Faaliyet Alanları

Çocukların enerjilerini boşaltmaları ve kişisel gelişimlerini doğru bir şekilde tamamlamaları için okulların içinde pek çok faaliyet alanı bulunmaktadır. Her kampüsü için ayrı bir faaliyet alanının belirlenmesinden sonra eğitim vermeye başlayan Yönder Okulları, bu alandaki başarısını yüksek öğrenci başarısı ile kanıtlamıştır.

Öğrencilerin boş zamanlarında da öğrenmelerini destekleyici olarak laboratuvar, kütüphane ya da spor aktiviteleri için çeşitli yeşil alanlar bulunmaktadır. Bahçenin ve bu alanların temizliği konusunda titiz bir anlayışa sahip olan okulda, çevre temizliği bilinci öğrencilere de aşılanmaktadır.

Öğretmen – Veli İlişkileri

Öğretmenlerin veliler ile olan diyaloğu, öğrencinin başarıya ulaşmasında etkin bir rol oynamaktadır. Bu kapsamda öğrencinin okul hayatındaki sorumluluk bilinci, anlama ve ders çalışma psikolojisi gibi günlük okul faaliyetleri gözlemlenerek veliler ile sürekli iletişim halinde olunmaktadır. Öğretmenlerin gözlemlemiş olduğu bir takım sorunların öğrencide gözlemlenmesi durumunda ise, veli – öğretmen işbirliği ile çözümlenme süreci başlatılmaktadır.

Velilerin ise, öğretmenlerin verdiği bilgiler doğrultusunda öğrencilere yaklaşımlarını değiştirmeleri ya da daha farklı yöntemlere yönelmeleri gerekmektedir. Öğrencinin başarısını etkileyen unsurlar belirlenerek öğretmen ile paylaşılmalıdır. Sadece öğrencilere değil, veli toplantılarında velilere de çeşitli bilgiler verilerek çocuk ile ebeveynlerin arasındaki bağa dikkat çekilmektedir.