60 Bayan, Aile Destek Merkezi İle Kendi İşinin Patronu Olacak.


Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Aile Destek Merkezi bünyesinde KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursu eğitimi verileceğini söyledi. Kaymakam Akkoyun, bu kursa katılıp sertifika alanların kendi işini kurma imkânına kavuşacağını kaydederek, “Bu eğitimleri tamamlayanlar KOSGEB’ten 30 bin TL’ye kadar hibe alabileceklerdir” diye konuştu.


Elbistan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başlayan Aile Destek Merkezi, kendi işinin sahibi olarak ev ekonomisine katkı sunmak isteyen bayanlar için önemli bir projenin startını veriyor.


Aile Destek Merkezi’nde 2 grup halinde KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik kursu açılacak. 30’ar kişiden toplam 60 bayanı kapsayacak kurslardan yararlanmak isteyenler, 28 Ağustos 2015 tarihine kadar Elbistan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yapabilecekler.
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Aile Destek Merkezi’yle özellikle bayanların toplumda birey olarak daha güçlü yer almalarını sağlamayı amaçladığını belirtti.


Geçtiğimiz ay hizmet vermeye başlayan Aile Destek Merkezi’nin hayata geçireceği bu özel projenin bayanlar için büyük önem taşıdığını vurgulayan Kaymakam Akkoyun, “Aile Destek Merkezi kendi işini kurmak isteyen kadınlara destek veriyor. Elbistan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağlı olarak hizmet veren Aile Destek Merkezinde Elbistan’da yaşayan bayanlara KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursu eğitimi verilecek. Bu kurslarımız, 1 Eylül 2015 ile 18 Eylül 2015 tarihleri arasını kapsayacak. Toplam 60 kişinin yararlanması düşünülen bu eğitimler iki grup halinde verilecek ve bir eğitim 9 gün sürecek. İlk grup eğitimi 1 Eylül 2015 tarihinde başlayacak olup, 9 Eylül 2015 tarihinde tamamlanacaktır. İkinci grup eğitimi ise 10 Eylül 2015 tarihinde başlayıp 18 Eylül 2015 tarihinde tamamlanacak” şeklinde konuştu.


“İlçemizde yaşayan, kendi işini kurmak isteyen bayanlarımıza bu eğitimlerin önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum” diyen Kaymakam Akkoyun, “Bu eğitimleri tamamlayan kişiler KOSGEB’ten 30 bin TL’ye kadar hibe alabilecekler. Bu eğitimlere katılmak isteyen bayanlar gelir durumlarına bakılmaksızın 28 Ağustos 2015 Cuma gününe kadar Elbistan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yapmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.


(İHA)