"Ambalaj ürüne değer katıyor."


 


Kayaş Kurubuz Ambalaj Gıda Yalıtım ve Sınai Gazlar İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Bayazıt, Avrupa Birliği mevzuatıyla birlikte gelişen altyapıyla beraber ambalajın öneminin ve kanuni zorunluluklarının bu sektörün gelişimini sağladığını bildirdi.


 Ambalaj ile birlikte ürünün değeri artıyor


Ambalaj sektörünün yeni gelişen bir alt sektör olduğu için firmaların genelde ambalaja ürün koruma amaçlı baktığını ifade eden Beyazıt, '' Aslında ürüne kattığı değer açısından bakıldığında ambalajın önemi oldukça büyüktür. Gerek AB mevzuatı gerekse ürünün değerinin artması açısından firmalar ambalaj kullanmak zorundalar. Bu doğrultuda bizim yaptığımız uygulamada ürünün korunmasıyla birlikte değerinin artması yönünde'' dedi.


Yıllık 1 milyon üretim kapasitesi


Yıllık 1 milyon adet üretim kapasitesi ile bölgede tek olmanın zorluklarının yanı sıra sektörün güzelliklerine de dikkat çeken Bayazıt, ''Dondurma üreticisi kullandığı kuru buzu, straforu, paketleri, kaşığı, bardağı tek noktadan alabiliyor. Müşteriye paket hizmet sunuyoruz ve bu alanda ihracatımız da var. Kendi bünyemizde 2015 yılında faaliyete başlayacak bir Ar-Ge bölümü oluşturduk. Bu bölümde müşteriden gelen talepler doğrultusunda yeni hammadde çalışmaları yapıyoruz. Bu konuyla alakalı projelerimiz başladı'' şeklinde konuştu.


 

Editör: TE Bilisim