İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO), gelenekselleşen "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasını izleyen "İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2005 Raporu" açıklandı. İSO, 2005 performanslarını kamu ve özel kıstaslarında; üretimden satışlar, satış hasılatı, brüt katma değer, öz sermaye, net aktifler, dönem karları, ihracat, ücretle çalışanlar ve sermaye dağılımlarına göre yaptı. Buna göre, ikinci listede de Kahramanmaraş’tan yine 4 firma yer aldı.
İŞTE LİSTEYE GİREN 4 FİRMA
Bu sıralamada şirketlerin üretimden satışlarının net olarak baz alınması dikkat çekerken, sıralamaya giren dört firmanın üretimden satışları da şu şekilde gerçekleşti:

MEM Tekstil Tic. Ve San. A.Ş. : 54.052.455 YTL
İSKUR Tekstil A.Ş. :47.472.172 YTL
Erdem Tekstil San. Ve Tic. A.Ş. : 43.492.064 YTL
Lütuf Mensucat A. Ş. : 30.682.989 YTL

BALDUK: TEMENNİMİZ DAHA FAZLA FİRMANIN YER ALMASI

Konuyla ilgili bir açıklama yapan KATSO Başkanı Mehmet Balduk; şunları ifade etti: "İSO'nun yapmış olduğu 'İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2005 Raporu’ sıralamasına Kahramanmaraş'tan giren firmalarımızı tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyorum. Kahramanmaraş’ın hedefi bu sıralamaya daha çok sayıda firmamızın girmesi ve ilimizdeki büyük ve kurumsallaşmasını tamamlamış şirketlerin artmasıdır. Bizim şirketlerimiz de Avrupa şirketleri gibi uzun yıllar hayatını sürdürebilmelidir. Bunun için kurumsallaşma ve şirket kültürü oluşturma çok önemlidir. Kahramanmaraş’ta bu yönde bir eğilim başlamıştır. Oda olarak bizler de birçok çalışma ve projelerimizle buna destek veriyoruz. Şirketlerimiz büyüyebilmek için, teknolojilerini yeniliyor. Katma değeri yüksek mal üretmek ve ürün çeşitliliğini artırmak zorundayız. Tabi ülkemizdeki yüksek reel faiz sorunu, finansman sorunu ve dövizdeki dalgalanma gibi sıkıntıların ortadan kalkması durumunda; Kahramanmaraş’taki şirketlerimizin rekabet gücünün daha da yükseleceği ve İlk 1000 sıralamasında daha çok firmamızın yer alacağı inancındayım."