KASİAD Yönetim Kurulu, KALİDA Yönetim Kurulunu ziyaret etti.


İade-i ziyaretten çok memnun kaldıklarını söyleyen KALİDA Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gemci, “Şehrimiz için çalışmalar yapan iki önemli STK’yız. Kahramanmaraş’ın sanayileşmesi için gayret eden, istihdam oluşturan değerli iş adamlarını bir araya getiren ve şehrimizin ekonomisine katkı sağlayan iki dernek olarak bundan sonra da birlikteliğe önem vereceğiz. “dedi. KALİDA'nın, GÜNSİAF ve TUSKON bünyesinde bulunmasından ve bu iki kurumun yapılanmasından bahseden Gemci, KALİDA olarak birikimleri paylaşmaya hazır olduklarını, bu ziyaretlerin birlikte proje yapma kabiliyetini geliştireceğini, ortak bir zeminlerin oluşmasına katkı sağlayacağını, yaşadığımız kentin sorunlarını ve atılması gereken adımların tespitini kolaylaştıracağını ifade ederek, bu ziyaretleri önemsediklerini kaydetti.


KASİAD’ın nezaket ziyaretine teşekkür eden Osman Gemci, birlikteliğin ve samimiyetin gelişmesi için iş seyahatleri yapılabileceğinin altını çizdi. Ülkemizin 2023 için 500 milyar dolar ihracat hedefinin olduğuna vurgu yapan Başkan Gemci, “ Bu hedefe sadece devlet kendi imkânlarıyla ulaşamayacaktır. Bu hedef STK' lar bünyesindeki KOBİ'lerin, düzenlenen, yurtdışı ziyaretlerine, ticaret platformlara ve fuarlara katılımı ile gerçekleşecektir. Sonuç olarak STK' lar, KOBİ' leri ihracata teşvik edecektir.” dedi.


KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arpasatan da KALİDA ile olan samimi diyaloglarını her zaman devam ettirmek istediklerini belirtip, “İş adamlarının birlikteliğinde oluşan dernekler, demokrasi kültürüne ve birlikteliğin oluşmasına katkı sağlıyor. Üreten iş adamları kentin sosyal dengesini de sağlamış oluyor. Bundan hareketle diğer Sivil Toplum Örgütleriyle sürekli iç içe olmayı, birlikte olmayı, şehrin geleceği için, ekonominin geleceği için, sosyal hayatın geleceği için fikir alışverişinde olmayı KASİAD olarak çok önemsiyoruz. Ziyaretlerimizin esas amacı budur, inşallah bunda da devam edeceğiz.” dedi.


Yunus TAŞ
(www.kanal46.com)