Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Heyeti Gaziantep Sanayi Odası ve Ticaret Odasına taziye ziyaretinde bulundu.


KATSO Başkanı Kemal Karaküçük ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyet, ilk olarak Gaziantep Sanayi Odası’na taziye ziyaretinde bulundu.


GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle biraraya gelen heyet yaşanan terör olayından duydukları üzüntüyü dile getirdi.


KATSO Başkanı Kemal Karaküçük, Gaziantep’te Ramazan bayramında meydana gelen ve 9 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 70’e yakının da yaralandığı terör saldırısını kınadıklarını, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını dilediklerini belirtti. Karaküçük, komşu iller olan Gaziantep ve Kahramanmaraş’ın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada üzüntüleri ve mutlulukları paylaşan iki şehir olmaya devam edeceklerini dile getirdi.


Heyete teşekkür eden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, “Türkiye’nin hiçbir yerinde bu tür acıların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. İnşallah bundan sonra tüm yurtta sağduyu ve barış egemen olur. Bugün burada bulunarak acımızı paylaştınız ve bizlere destek oldunuz. Gaziantepli sanayiciler adına hepinize şükranlarımı sunuyor yaşanan elim olayın son olmasını diliyorum” dedi.


Ziyarette KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kahramanmaraş Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ahmet Kamil Şirikçi, Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA) Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Yrd. Bekir Sıtkı Kesim ve Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Karcıoğlu, Pazarcık-Narlı İşadamları Derneği Başkanı Ali Aladanlı da yer aldı.


Ardından Gaziantep Ticaret Odası’na geçen heyet burada da Oda başkanı Mehmet Aslan ve Yönetim Kurulu Üyelerince karşılandı. Ortak olarak birlik, beraberlik ve sağduyuya vurgu yapılan toplantıda terörün ayrılıktan beslendiğini, buna izin verilmemesi gerektiğinin altı çizildi.


Toplantıda konuşan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Aslan “Bugüne kadar terör olayı olmayan bir il olarak ortak yaşama kültürü içerisinde her milletten insanlarla beraber yaşadık. Bu olayın bunu bozmasına izin vermeden aynı şekilde devam edeceğiz” dedi.


KATSO Başkanı Karaküçük te “Komşu ilimiz olan Gaziantep’te yaşanan üzücü olaydan sonra yanınızda olduğumuzu göstermek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdik. Acılarınızı paylaşıyoruz. Yüce Allah’tan diliyorum ki bu tür olaylar bir daha yaşanmasın. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, geride kalanlara sabır diliyorum” dedi. (www.kanal46.com)