Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD Programı kapsamında alımını desteklediği 11 traktör, Elbistan ve Afşinli çiftçilere düzenlenen törenle teslim edildi.


Projeleri onaylanan Elbistan’dan 6, Afşin’den ise 5 çiftçiye ait traktörlerin anahtarları, TKDK tarafından Elbistan Kale Restoranda düzenlenen törenle teslim edildi.


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha Uslu, TKDK tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kapsamında şu ana kadar Afşin ve Elbistan ilçesinde 28 traktör alımının onaylandığını söyledi. Uslu, “Hibe desteği yüzde 50 oranında olacak. Geçtiğimiz günlerde 17 traktör sahiplerine teslim edilmişti. Afşin ve Elbistan’da tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kapsamında 2 milyon TL’lik proje kabul eden TKDK bu bedelin toplam 1 milyon TL’sini hibe olarak yatırımcılara geri ödedi. TKDK Kahramanmaraş genelinde 70 adet tıbbı ve aromatik bitki yetiştiriciliği projesini kabul ederek çiftçilere traktör ve makine ekipman desteği verdi. Kahramanmaraş’ta TKDK toplam 5 milyon TL’lik traktör ve makine ekipman alımı için 2,5 milyon TL hibe ödenmiş olacak” dedi.


Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise ilçenin Türkiye’nin 4. büyük ovası olduğunu hatırlatarak, "Burada tarımsal faaliyetler yıllardır yapılıyor. Tarımsal faaliyetlerinin yanında kullanılan aletlerin modern olması çok önemlidir. Tarımsal anlamda ülkemizin geçirdiği evreler Elbistan’da da görülmektedir. Bugün bu güzel ekipmanların ve araçlarının tesliminde bir aradayız. Bu projenin gerçekleştirmesinde emeği geçen Süha beye ve değerli çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bizlerde projelere elimizden gelen desteği vermeye gayret ettik. Yine bu projenin hayata geçmesinde büyük emekleri olan halk eğitim merkezlerimize ve kıymetli memurlarımıza ve tarım müdürlüğümüze, milli eğitim müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Elbistan’ımız için hayırlı olacağına inanıyorum. Bundan sonraki yıllarda böylesi güzel projelerde hep birlikte oluruz. Ben anlımın teri ile çalışacağım diyen yürekli insanlara her zaman destek vermeye hazırız” diye konuştu.(İHA)

Editör: TE Bilisim