2008-2011 tarihleri arasında, Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanlığı ardından, Adana Vergi Dairesi Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığına atanan Bülent Koçak, koltuğu kendisi gibi genç meslektaşı, yeni Vergi Dairesi Başkanı olan Kayserili Kemal Şeker’e teslim etti, devir teslim töreninde duygulu anlar yaşandı.


Vergi Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşen devir teslim anında ilk sözü Bülent Koçak aldı. Koçak, üç yılı aşkın süredir içtenlikle yaptığı Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanlığı görevi ardından, maliye bakanlığı vergi denetim kurulu başkanlığına bağlı olarak adana ilinde kurulan küçük ve orta ölçekli mükellefler grup başkanlığına gurup başkanı olarak atanması sebebiyle çok güzel duygularla ayrıldığını belirterek; “Görevimizi yaparken vergi kanunlarını adaletle uygulamayı mükellef haklarına saygılı olmayı ve çalışanlarımızın memuriyetini sağlamayı esas aldım mükellef-idare ilişkilerinde karşılıklı sevgi saygı ve güveni tesis etmek en büyük hedefim olmuştur. Kahramanmaraş’a hizmet etmenin gururunu ve onurunu yaşıyorum. Kahramanmaraş’ı unutmayacağımı, buradan çok güzel duygularla ayrıldığımı tekrar belirtmek isterim. Bu ayrılışa “veda” demiyorum. Zira, siz değerli Kahramanmaraşlılarla ve bu güzel şehirle ilişkimin devam edeceğine dair çok güçlü bir inanç taşıyorum. Samimiyetle ifade ediyorum ki; bu kahraman kent ve bu kentin kahraman insanlarının gönlümüzde her zaman ayrı bir yeri olacaktır. Yerimize gelen arkadaşımız, üstad Kemal beyi yakından tanıyorum, çok donanımlı, sizin de kendisini seveceğiniz değerli bir dost. Onun da başarılı olacağına inanıyorum” dedi.


KAHRAMANMARAŞA İLK KEZ GELDİ


Koçak’ın duygu yüklü sözleri ardından bir kısa açıklama yapan yeni Vergi Dairesi Başkanı Kemal Şeker, Kahramanmaraş’a halisane duygularla geldiğini, ancak Kahramanmaraş’a ilk kez ayak bastığını, bu güzel kente tayini çıktığında, Kahramanmaraş hakkında birçok bilgiler edindiğini, ancak söylenenden ve umduğundan daha güzel daha gelişmiş bulduğunu söyledi.


Kemal Şeker; “Bülent Koçak gibi bir ustanın, üstadın koltuğunu doldurmak kolay değil. Beni bu göreve layık görenleri mahcup etmeyeceğim. Böyle Kahramanmaraş’ta çok sevilen bir üstadın yerini doldurabilmek kolay değil. İnşallah biz de Bülent bey kadar bu şehirde seviliriz” diye konuştu.


Açıklamaların ardından meslektaşı, yeni Vergi Dairesi Başkanı Kemal Şeker tarafından, Bülent Koçak’a bir buket çiçek verildi, kendisine yeni görevinde başarı dileğinde bulunuldu.


Devir-teslim töreni sonuna doğru salona giren Serbest muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Arif Şen ve yardımcısı Abdullah Kalın da görevi Şeker’e bırakan Bülent Koçak’a günün anısına bir demet çiçek verdi, başarılara diledi.


3'Ü DE KAYSERİLİ...


Öte yandan; Kahramanmaraş'ın ilk Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan ve ardından gelen Bülent Koçak ile son olarak buraya atanan Y, Kemal Şeker'in de memleketlerinin Kayseri olması dikkat çekti.


Y. KEMAL ŞEKER KİMDİR?


1967 - Kayseri doğumlu olan Y.Kemal Şeker, Üniversite mezunu olup, Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı birimlerin çeşitli kademelerinde yönetici düzeyinde görev yapmıştır. Evli ve 3 çocuk babası olan Y.Kemal Şeker, Adana Vergi Dairesi Başkanlığında Gelir İdaresi Grup Müdürü olarak görev yapmakta iken, İlimize Vergi Dairesi Başkanı olarak atanmış olup, 12.12.2011 tarihi itibariyle de görevine başladı. (www.kanal46.com)