Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarına göre, 2024 yılında resmi olarak kurulan Emekliler Partisi (EP), Türkiye'nin siyasi arenasına önemli bir katkı sağlıyor.

Partinin amacı, emeklilerin yaşam şartlarını düzeltmek ve insanca bir yaşam sürmelerini sağlamak.

KURULUŞ VE LOGO DETAYLARI

EP, 8 Ocak'ta resmi olarak kuruldu ve parti logosunda beyaz zemin üzerinde mavi renkte doğan güneşle simgeleniyor.

Partinin kurucusu ve Genel Başkanı Cengiz Erten, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada partinin temel ilkelerini "cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, laiklik, devletçilik, inkılapçılık, yurttaşlık" olarak belirledi.

EMEKLİLERİN HAKLARI ÖNE ÇIKIYOR

Erten, Facebook üzerinden paylaştığı parti programında, öncelikli olarak emeklilerin haklarının korunmasını ve yaşam şartlarının iyileştirilmesini vurguladı. Programda, "Ülkenin kazançları arttığında emekliler başta olmak üzere tüm toplumun refah seviyesinin yükselmesi sağlanacaktır. Emeklilerimizin haklarına sahip çıktığımızda, bütün çalışan emekçilerin haklarına da sahip çıkmış olacağız" ifadelerine yer verildi.

VAATLERİN ARASINDA EKONOMİ, EĞİTİM VE SAĞLIK ÖN PLANDA

Parti programında dikkat çeken vaatler arasında, eğitim ve sağlık haklarının ücretsiz olacağı, ekonomik kalkınma için yerli üretimin teşvik edileceği, tarıma destek verileceği, Köy Enstitüleri'nin yeniden açılacağı, yabancılara toprak ve mülk satışının durdurulacağı öne çıkıyor.

Ayrıca, milletvekili maaşlarının asgari ücretin en fazla 3 katı seviyesine düşürüleceği ve vekillerin emekli maaşlarının asgari ücret olacağı taahhütleri de partinin önemli sözleri arasında bulunuyor.

Bahçeli gündemi ele aldı: 1 Mayıs, Osman Kavala, İsrail, Sinan Ateş... Bahçeli gündemi ele aldı: 1 Mayıs, Osman Kavala, İsrail, Sinan Ateş...

TÜRKİYE'NİN İKİNCİ EMEKLİ PARTİSİ: EMEKLİLER PARTİSİ (EP)

Emeklilerin adını taşıyan ikinci parti olarak kurulan EP, Türkiye Emekliler Partisi (TEP)'nin ardından son 2 ayda kurulan ikinci emekli partisi olma özelliğini taşıyor.

Türkiye siyasi sahnesindeki bu yeni gelişmeler, emeklilerin siyasi temsilini artırma yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.