Kedilerimiz bizlere hem birer dost hem de ailemizden biri gibidirler. Evimizde bir eğlence gibidirler. Hiç bizi yalnız bırakmazlar. Bir bakarsınız dolabın üzerindedirler, bir bakarsınız koltuğunuzu tırmalarlar. Bu kedicikler yavru hallerinden beri böyledirler. Her zaman yaramazlık ve eğlence peşindedirler. Bizim minikler eğer böyle olmasaydı ortaya hepimizin gülümseyerek izlediği videolar çıkmazdı. Hepimiz kedicikleri çok severiz ama eminim bir kedi yavrusu oldu mu daha çok alıp sevmek onunla oynamak isteriz. Çünkü bu minikler her zaman oldukça tatlı ve ilgi çekici oluyorlar. Henüz yavruyken pek sessiz, sevilesi hatta alıp beraber uyunası oluyorlar. Bu kadar tatlı olan bu kedi yavruları büyüdüklerinde biraz yaramazlaşıp zaman zaman bizleri sinirlendirebiliyorlar. Elbette büyümeseler hep yavru olarak kalsalar durum pek sevimli olabilir ama ne yazık ki onlar da büyüyüp okula gidip, evlenip… şaka şaka J elbette büyüyüp yine bizim minik yavrumuz oluyorlar.

Hele ki yavru kedilerin gözleri açıldığı zaman ne kadar sevimli olduğunu hatırlayın…

E biz bu minik kedileri çok seviyoruz ama bu miniklerin yavrularına verilen özel bir isim var mı diye de merak ediyor olabiliriz. Yani siz okurlarımız bu durumu merak etmiş olabilir ve kendinizi bir anda burada bulmuş olabilirsiniz. Bizler de sizin merakınızı gidermek için bir araştırma yapıp, okuyup derledik efendim. Buyurun bakalım kedi yavrularına verilen özel bir isim var mıymış?

Aslında miniklerimize tam olarak verilen bir özel isim var mıdır diye merak edilir. Bizim araştırmalarımız sonucunda köpek yavrusu için kullanılan “enik” aynı şekilde kedilerin yavrularına da verilen bir isimdir. Daha doğrusu enik, çok memeli hayvanların yavrularına verilen bir özel isimdir.

Bir başka örnek olarak “pisi” ismini verebiliriz. Çoğu zaman kedicikleri pisi pisi diye çağırıyoruzdur. Anadolu’nun bazı kesimlerinde miniklerimize pisi’de denmektedir. Ayrıca kimisine göre minnoş lakabı da kullanılır ama tabii bu durum tamamen opsiyoneldir J Anadolu’da kullanılan bir diğer isim ise “encek” tir. Biraz garip gelebilir ve hatta daha önce duymamış olabilirsiniz ama evet encek de kedi yavruları için kullanılan bir tabirdir. Ufak bir not olarak ekleyecek olursak, miniklerin enik gibi kedi eniği olarak çağrıldıklarını da duyabilirsiniz. Fark ettiğimiz kadarıyla her yöre farklı bir isimle miniklerimizi anabilir. Biz araştırmalarımız sonucunda bu adlandırmalara ulaşmış olduk. Artık gerisi sizin nasıl hitap edeceğinize kalmıştır J

Tabi illa yavru kediler için özel bir isim olması gerekmiyor. Yavru kedilere çok yakışacak onlarca farklı isim arasından birini seçerek yavru kedinize bir isim seçebilirsiniz. Miyavliyo’nun kedi isimleri sayfasına bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Siz kedi yavrusuna hangi adı veriyorsunuz? Ya da çevrenizde duyduğunuz farklı adlandırmalar var mı? Eğer var ise bunları bizimle paylaşıp bilgilenmemize katkıda bulunabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler J