Ak Partinin iktidarı döneminde yapılan yatırımlardan öne çıkan projelerin ele alındığı raporda, 18 yıllık süreçte önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un projeleri dikkat çekti.

Ak Parti Genel Merkezi kendi iktidarı döneminde 81 ilin yatırım karnesini çıkarttı. 3 Kasım 2002 tarihinden itibaren illerdeki sosyo-ekonomik gelişme, kamu yatırımları, sosyal ve teknik yatırımlar, destekler ve belediye hizmetleriyle ilgili rapor hazırladı.

Ak Parti; www.akparti.org.tr adresinden ‘il icratı’ sekmesinde 81 ile yapılan yatırımlardan öne çıkan devasa projeler yayımlandı. Kahramanmaraş’a kamu ve belediye hizmetleri alanında yapılan dev yatırımlar hakkında vatandaşların geniş bilgi sahibi olabileceği sitede Kahramanmaraş’taki yatırımlar “Tarihe ruh veren şairler başkenti’ başlığıyla verildi.

Siteye girip icraatlar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar için hazırlanan raporun ilk sayfasında ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara hitap ettiği metin de yer aldı.

Kahramanmaraş’a son 17 yılda 23 milyar 53 milyon TL yatırım yapıldığının belirtildiği raporda; Ulaştırma ve haberleşme 5 milyar 05 milyon, Eğitim 1 milyar 32 milyon, Sağlık 792 milyon, Adalet hizmetlerine 359 milyon, Çevre ve şehirciliğe 388 milyon 500 bin, Toki; 557 milyon, İl Bank 4 milyar 700 milyon, Tarım ve Orman 5 milyar 100 milyon, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler 5 milyar 390 milyon, Gençlik ve Spor 611 milyon 500 bin, Kültür ve Turizm 58 milyon 270 bin, Vakıflar 23 milyon 910 bin, Bilim, Köydes (Büyükşehir olmadan önce) 154 milyon ve Sanayi ve Teknoloji alanında 526 milyon 600 bin TL yatırım yapıldı.

Kahramanmaraş’taki belediyelerin öne çıkan projeleri de raporda yer aldı. 17 yıllık icraatta belediyelerin yaptıkları projelerde önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un projelerinin yer alması dikkat çekti.

Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından inşaatına başlanarak bitirilen Atık Su Arıtma Tesisi, Kurtuluş Müzesi, Panorama Müzesi, 15 Temmuz Millet Bahçesi, Abdulhamithan Köprülü kavşağı, Yedi Kuyular Kayak Merkezi, Çok Katlı Arasa Otopark, Aliye İzzetbegoviç Mesire Alanı, Toplu Taşımada Dönüşüm, Kuzey Çevre Yolu, Çağlayancerit Taziye Evi; Ekinözü Yukarı İçme Mesire Alanı, Ceyhan nehri gözü ıslah projesi, ve ilçelere yapılan mesire alanları yer aldı.

.