Göreve gelir gelmez önemli çalışmaların startını veren ve, “Gönül Belediyeciliği” tanımına en iyi yapan başkan olan Cumhur İttifakı Göksun Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun Aydın, ikinci 5 yıl için çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor. Önceki gün 10 başlık altında 55’den fazla proje açıklayan Aydın, hesap verebilen bir belediye olduklarını belirtti.

Kafkas Kültür Derneğini Başkanı Bekir Sami Yavuz ve üyelerini ziyaret eden Aydın, şöyle konuştu: “Tabii biz zaman zaman derneğimizi ziyaret ediyoruz ama 5 yıl önceki ziyaretimizi hatırladım şu anda. Yine aday adayı iken de ziyaret etmiştik. Siz değerli hemşerilerimizin vermiş olduğu destekler neticesinde 2014 yılı Mart ayı itibariyle Göksun Belediye Başkanı olarak seçildik. O günden bugüne kadar ilçemize hizmet etme gayretini gösterdik.

ÖNCELİKLİ VERDİĞİNİZ DESTEKLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

5 yılda öncelikle ilçe merkezimiz olmak kaydıyla Büyükşehrin ilk ilçe belediyesi olarak 8 mahalle iken 68 mahalle olduk. 102’de mezramız oldu. Bu süreçte ilçemizin uzun yıllardan beri temel sorunları olduğunu tespit ettiğimiz en önemli sorunlarından başlamayı kendimize görev bildik, Göksun merkezindeki katı atık vahşi depolama yerimiz vardı. Bu bizim birinci derecede çözmemiz gereken sorunlardan birisiydi. Biz öncelikle bunu ortadan kaldırmaya gayret ettik, 5 bin tonunu Kahramanmaraş’a taşımak suretiyle geriye kalanlarını rehabilite ettik. 30 dönümlük o olumsuz alanı protokol çamı dikmek suretiyle yeşil alana çevirdik. Katı atıklarımızı 2015 yılının ilk yarısında temizledik.

KIRSAL MAHALLELERİMİZE ASFALT ÇALIŞMALARI VE KİLİT PARKE ÇALIŞMALARI YAPTIK

Biz Göksun Belediyesi 8 milyon TL bütçe ile aldık ve bindiğim makam aracına varıncaya kadar tamamı hacizli bir belediye teslim aldık. Biz borçlarımızı Büyükşehir Belediyemiz, Kaski gibi kurumlarımızın desteği ile bitirdik. Araç parkımızı büyüttük, geliştirdik. Biz mali disiplini çok iyi kontrol ettik. Çünkü milletin emanetini gereksiz yerlere harcamanın vebalinin büyük olduğunun bilincindeydik. 5 yılın sonunda parkıyla, bahçesiyle, aqua parkı ile tüm hizmetleri gerçekleştirdik. Ama sonuçta geldik size hesap veriyoruz. Hesap verirken de şunu söylüyoruz; biz şeffaf olmalıyız ki bu insanların güvenine layık olalım.

5 YIL BOYUNCA SEÇİLMEDEN ÖNCE VAAT ETTİĞİMİZ HEMEN HEMEN TÜM PROJELERİ YAPTIK

Bu vaat ettiğimiz projelerden yalnızca iki tanesini yapamadık. Biz hizmetlerimizi hükümetimizin desteği ile yaptık. Yani proje yaptık; Spor Bakanlığına gittik, ödeme aldık. Proje yaptık, Kültür Bakanlığından ödeme aldık. Proje yaptık gittik Çevre Bakanlığından ödenek aldık.

BELEDİYEMİZDEN BİR KISIM ARKADAŞLARIMIZ BİZDEN KOPTU GİTTİ

5 yıl beraberdik ama demek ki beğenmemişler, uygun görmemişler olmalılar ki bizden ayrıldılar. Yalnız burada bir şeye takılıyorum; benden memnun değildiyseniz neden erken ayrılmadınız, partiden memnun değildiyseniz 20 yıl bu partinin içinde başkanlık yaptınız. Arkasından belediye meclis üyem olarak çalıştınız. Bir daha meclis üyeliğine müracaat ettiniz ondan sonra ayrıldınız.