Adana Saimbeyli, Tufanbeyli, Kayseri Yahyalı ve Kahramanmaraş’ın Göksun üçgeninde devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yaşanan afet sebebiyle 3 günden bu yana Göksun’da elektrik akımları da bulunmuyor.
Konu hakkında bir açıklama yapan AK Parti Göksun İlçe Başkanı Mustafa Akgül, TEİAŞ ve AKEDAŞ ekiplerinin çalıştığını belirterek: “TİEAŞ Enerji Dağıtım ve AKEDAŞ Genel Müdürleri ile yapılan görüşme sonucu, şuana kadar yapılan tespitlere göre, 98 direğin yıkıldığı veya hasar gördüğü, Termik Santral den gelerek trafoyu besleyen 2 adet yüksek gerilim direğinin yıkıldığı ve iletişim tellerinde kopmalar olduğu tespit edilmiştir. Muhterem hemşerilerim şu anda 17 ekip 65 kişi ile çalışmaya devam ediyor” dedi


ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR


Akgül şöyle konuştu: “Elbistan dan enerji alma şansımız kalmadığından Afşin trafosundan enerji alınmaya çalışılmaktadır. Aynı zamanda, dün Tekir trafosuna saat 17.00 enerji verilmiş ancak tel kopmalar sebebiyle iletişim sağlanamamıştır. Bu gün itibarıyla, Tekir trafosunu beslemek ve oradan enerji verebilmek için, Andırından enerji bağlantısı kurulmaya çalışılmaktadır. Özetle Afşin ve Andırın trafolarından enerji aktarımı yapılarak bu gün saat 17.00 ve 18.00 de tekrar enerji verilecek, eğer trafolara enerji iletilirse inşallah elektriğimiz verilecek. Kıymetli hemşerilerim bunları size sadece bilgi mahiyetinde arz ettim ,ancak bunları anlatmak bizleri aklamaz. Yaptığım görüşmelerde hatayı da, kusuru da, yanlışı da bu mağduriyetle gördük. Bizlerle sürekli iletişimde bulunan Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal, TEİAŞ ve AKEDAŞ yetkililerinden rapor isteyerek ne yapılması gerektiğini hep beraber konuşup bir daha bu mağduriyetin yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını söyleyerek, Göksunlu vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini bildirdi. Saygılarımla”