Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere 14-15 Mayıs tarihlerinde Kahramanmaraş’ta olacak.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Bekir Gülce konu hakkında yaptığı açıklamada; 14 Mayıs Cuma günü Bardakoğlu’nun Gaziantep’ten karayolu ile Kahramanmaraş’a geleceğini bildirdi. Sabah saat 09.30’da Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır’ı makamanda ziyaret edecek olan Bardakoğlu, saat 10.00’da Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a bir ziyaret yapacak. Mercimektepe mevkiindeki Başkanlık Konutu’nda dinlenmeye çekilecek olan Bardakoğlu, Cuma namazını ise tarihi Ulu Camii’de kılacak.

Öğle yemeğini Sezal Restaurant’ta yiyecek olan Bardakoğlu, saat 14.30’da Hz. Ukkaşe camii açılış törenine katılacak. Saat 16’da ise Şerife ve Yaşar Gölcü Kur’an Kursu’nun açılışını da yapacak olan Bardakoğlu, inşaatı devam etmekte olan Sultan Abdulhamithan Camii’ni ziyaret edecek. Aynı gün saat 17’de ise Trabzon Bulvarı üzerinde hizmete sunulan Müftülük hizmet binasının açılışına katılacak olan Bardakoğlu, saat 18.30’da da Kılılı beldesine giderek oradaki Hatice ve Zekeriya Tanrıverdi Kur’an Kursunu ziyaret edecek.

Akşam yemeğini Kervanhan Tesisleri’nde yiyecek olan Prof. Dr. Bardakoğlu, geceyi ise Belediye Başkanlık Konutu’nda geçirecek.

CUMARTESİ GÜNÜ İSE İLÇELERE GİDECEK

15 Mayıs cumartesi günü ise sabah Afşin ilçesine giderek Eshab-ı Kehf’i gezecek olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun öğleden sonraki programı ise şöyle:

12.30 – Elbistan ilçe Müftülüğünü ziyaret
14.00 – Elbistan Pınarbaşı’nda öğle yemeği
16.30 – Göksun ilçesinde Fatih camii’nin açılışı
18.30 – Kahramanmaraş MADO Evi’nde akşam yemeği
20.00 – Kahramanmaraş’tan ayrılış.

KADRO MÜJDESİ BEKLENİYOR

Öte yandan; iki günlüğüne Kahramanmaraş’a gelecek olan Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu’ndan kent halkı kadro müjdesi bekliyor. Kahramanmaraş’taki cami sayısında son yıllarda yaşanan artış nedeni ile görevli imam ve müezzinlerin yetersiz kalmasından dolayı birçok camide sıkıntı yaşandığına dikkat çeken vatandaşlar, Kahramanmaraş’a kadro verilmesi ile bu sıkıntıların ortadan kalkacağını söylediler. (www.kanal46.com)