Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bir uzman çavuş, teröristlerce açılan ateş sonucu şehit oldu.


Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bir uzman çavuş, sivil kıyafetleri ile görev yaptığı birliğine gittiği sırada teröristlerce açılan ateş sonucu şehit oldu.


Edinilen bilgilere göre olay, Cami Mahallesi’nde meydana geldi.


Silvan Taktik Jandarma Alay Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak, sivil kıyafetleri ile evinden çıkıp birliğine gittiği sırada PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak'ın 25 yaşında ve Osmaniye nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Şehit uzman çavuşun yapılacak otopsinin ardından memleketi Osmaniye'ye gönderileceği belirtildi.


İKİNCİ SALDIRIDA UZMAN ÇAVUŞA AİT ARAÇ YAKILDI


Sabah erken saatlerde işe giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak'ın ardından Silvan ilçesinde başka bir uzman çavuşa ait araç ise molotoflu saldırıya uğradı. Park halinde olan ve bir uzman çavuşa ait olduğu belirtilen araca teröristler tarafından yapılan molotof kokteylli saldırıda araç yanarak kullanılamaz hale geldi. Araçta kimsenin olmaması can kaybını önlerken, tamamen yanan aracın kullanılamaz hale geldiği bildirildi.


Uzman çavuş şehit olurken, teröristlerin yakalanması için geniş çapta operasyon başlatıldı. Bölgede her iki saldırıyı yapanların bulunması için operasyonların sürdüğü açıklandı.