Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de izlediği Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Bayramı törenleri sırasında elindeki tencereyi havaya kaldırıp; “Açım” diyerek bağırınca korumalar ve güvenlik güçleri tarafından tören alanından hemen uzaklaştırılan kadın bir anda ülke gündemine girdi.

Mehmet Ali Birand’ın sunduğu ve Kanal D’de yayımlanan 19.00 Ana Haber Bülteni’nde ‘Günün Görüntüsü’ başlığı ile verilen haberle ülke gündemine giren ve ismi şu ana kadar öğrenilemeyen başörtülü kadın, ilk olarak eli ile havaya kaldırdığı ve üzerinde “T.C. İkinci Atatürk’ü şehrimize hoş geldin” yazılı pankart ile ekrana geldi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün oturduğu valilik binası tarafındaki Protokol tribününün karşısında bulunan B tribününün sol tarafındaki Foto Spor’un ön kısmında töreni izleyen kalabalık arasında bulunan başörtülü kadın daha sonra sağ elindeki bordo renkli ve içi boş teflon tencereyi havaya kaldırarak; “Açım, geçinemiyorum” diye bağırdı.

Kadının sol elinde ise o anda Türk bayrağının bulunduğu görüldü. Bunun üzerine kendisine çevrilen kameralara; “Kiramı ödeyemiyorum. Hasta çocuğum var. Vali ile belediye başkanına giderek durumumu anlattım. İş kurmak için sermaye istedim. Açım, geçinemiyorum” diye konuştu.

Bu esnada olaya müdahale eden korumalar ve güvenlik güçleri tarafından ağzı kapatılarak bağırması engellenen kadın tören alanından hemen yaka paça uzaklaştırıldı.

Bayram etkinliklerini takip etmek üzere il dışından kente gelen ve töreni izleyen hemen hemen bütün basın mensuplarınca kaydedilen bu sahneler ana haber bülteninde geniş olarak yer alırken, anchorman M. Ali Birand ise ‘Günün Yorumu’ köşesine de bu görüntüleri taşıyarak değerlendirmelerde bulundu.

Liderlerin bu tür etkinlikleri sırasında güvenlik güçleri ile korumaların vatandaşlara çok sert ve katı davrandıklarını, önlemler kapsamında yolların trafiğe kapatılması gibi tedbirlerde aşırılıklara kaçıldığını öne süren Birand; “Lideri korumak demek illaki vatandaşa çok sert davranmak demek değildir. Bu önlemler vatandaşa eziyet yapılmasını gerektirmiyor. Sanırım bu görüntüleri eğer Abdullah Gül o anda görmüş olsaydı kesin müdahale ederdi. Bu tür etkinliklerde böyle görüntüler sıkça yaşanıyor ama olmaması gerekir” şeklinde sert eleştirilerde bulundu.

KADININ KİM OLDUĞU MERAK EDİLİYOR

Böylece TV ekranlarında yayımlanan bu görüntüler ve Kanal D’deki Birand’ın yorumu ile bir anda Türkiye gündemine giren başörtülü kadının kim olduğu merak edilmeye başlandı. Bazı yetkililer ise ‘Açım’ diye bağıranın A.C. isimli kadın olduğunu ve gereken yardımların yapılmakta olduğunu öne sürdüler. Ancak; kadının kim olduğu yönündeki araştırmalar ise sürüyor. (Ajans 46 - www.kanal46.tv)
Editör: TE Bilisim