Kahramanmaraş – Kayseri karayolu üzerindeki Tekir beldesi bölgesinde meydana gelen buzlanma ile Püren Geçidi’ne çiğ düşme olayları nedeniyle çok sayıda tır ve ağır vasıta araçların yolda mahsur kaldığı bildirildi.

Püren Geçidi’nin kapanması sırasında yolda kalan tırların yoğun kar yağışı nedeniyle de kontrolden çıkarak kaydıkları ve kara saplandıkları belirtilirken, önemli bir kısmının ise Tekir beldesinde bekledikleri görüldü.

Kar kalınlığının bölgede 165 santimi bulduğu ve üç gün içerisinde son 20 yılın en fazla kar yağışının olduğu kaydedildi. 3 günden beri Göksun karayolu üzerinde beklemekte olan tır ve diğer araçların, kurtarılması için havaların açılması ile birlikte bütün karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri seferber edildi.

Bu arada bölgede park halindeki bütün araçların kara gömüldükleri de tespit edildi. Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, beraberinde bazı gazetecileri de götürerek Kahramanmaraş-Kayseri Karayolu’nda incelemelerde bulundu.

Vali Tanılır, 3 günden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle sık sık ulaşıma kapanan Tekir-Püren geçidi arasında yolda incelemelerde bulunup karayollarının çalışmalarını denetledi. Bu arada Tekir beldesinde çok sayıda TIR ve çekici türü araçların yolda mahsur kaldığı gözlendi. Karayolları ekipleri bütün gücüyle yol açma çalışmalarını sürdürürken, TIR ve ağır vasıta geçişlerine yollar temizlenene kadar izin verilmeyeceği açıklandı.

Kahramanmaraş Valisi Tanılır, beraberinde götürdüğü gazetecilere yaptığı açıklamada, karla mücadele ekiplerinin artırılması gerektiğini belirterek, bunun için Mersin Bölge Müdürlüğü nezdinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kahramanmaraş’ın bölgede en fazla kar yağışı alan İl olduğunu ve kar ile mücadelenin ona göre yapılanması ve gerekli ekipmanları oluşturması gerektiğini de anlatan Tanılır, “ Karla mücadele ekiplerini artırmak lazım. Çünkü köy yolları süratle asfalt yapılmaktadır. Mersin Bölge Müdürlüğü’nden iki tane kar püskürtme aracı talebinde bulunduk” dedi.

Vali Tanılır, Elbistan-Nurhak yolunun da halen kapalı olduğunu, Çağlayancerit yolunu açma çalışmalarının ise devam ettiğini belirterek, Andırın yolunun da açıldığını belirtti. Elbistan-Nurhak arasındaki yolun ise halen kapalı olduğunu ifade eden Tanılır, “Diğer ilçelerde yol açma çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 260 köy yolu kapalı ve çalışmalar devam ediyor. Bu arada enerji hatlarındaki arızaların da giderilmesi için ekiplerimiz bu sabahtan itibaren çalışmalarına artırmış bulunuyorlar” diye konuştu. (www.kanal46.tv)