IRAK Devlet Başkanı Celal Talabani’nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (IKYB) internet sitesi, Türk savaş uçakları ve sınırdaki Türk topçusunun, sınırdaki Amediye ilçesi yakınlarında bulunan Zap bölgesini ağır bombardıman altına aldığını öne sürdü.

İnternet sitesi, Amediye ve Dereluk ilçelerinin kırsal kesiminde bulunan Zap Bölgesi'ndeki Nerwe, Rekan, Sinya ve Juri köylerinin kırsal alanlarının dün saat 10.00'dan itibaren Türkiye-Irak sınırında konuşlu bulunan Türk topçu birlikleri tarafından bombaladığını duyurdu.

Dün öğle saatlerine kadar devam eden topçu atışlarından sonra Türk savaş uçaklarının aynı bölge üzerinde keşif uçuşu yaptığını ileri süren site, aynı bölgelerin öğleden sonra Türk savaş uçaklarınca bu kez ağır bombardıman altına alındığını iddia etti.

Türk savaş uçaklarının, topçu atışından sonra saat 22 ile 24.00 arasında yine Zap bölgesinde yer alan Çencu, Maziye, Şaca, Bede ve Nerve bölgelerini bombaladığı belirtildi. Site, yapılan topçu ve hava atışını ‘Ağır bombardıman' olarak değerlendirirken, kayıplar konusunda bilgi edinemediğini yazdı. (Hürriyet)
Editör: TE Bilisim