Kahramanmaraş’ta meydana gelen askeri mühimmat patlamasında 2 yaşındaki 1 kız çocuğu öldü 3 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgilere göre; patlama akşam saat 18.00 sularında meydana geldi. Nidal Tilkicier (18), Sultan Avcı (24), Salih Avcı (2) ve Medine Avcı (4) Gaziantep’te konuşlu 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’ne bağlı Narlı Beldesinin Denizli köyü yakınlarındaki askeri tatbikat alanına hurda demir toplamak için geldiler.

Akşam saatlerinde aile birlikte yemek yerken, 4 yaşındaki Medine bulduğu bir mühimmatı ailesinin yanına getirdi. Mühimmatı yere bırakmasının ardından havan topu mermisi olduğu tahmin edilen mühimmat bir anda patladı. Patlamanın şiddetiyle küçük Medine, olay yerinde hayatını kaybederken, Sultan Avcı, eşi Nidel Tilkicier ve 2 yaşındaki erkek çocukları Salih Avcı yaralandı.

Yaralılar ambulansla Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı.

Kazanın şokunu üzerinden atamayan ve kızının ölümünden habersiz olan anne Sultan Avcı, patlama anını şöyle anlattı: “Biz demir falan toplamak için oraya gelmiştik. Akşam olduğunda, çocuklarımızla orada yemek yiyorduk, birden bomba patladı. Çocuğumun yüzü parçalandı. Çocuğumun yaşayıp yaşamadığını bilmiyorum, kocamın parmakları koptu. Biz Gaziantep’te yaşıyoruz. (Biraz demir toplayıp gidelim satalım) dedik. İşte böyle bir kaza başımıza geldi. Küçük kızım gitti bombayı buldu getirdi. Böyle sarı gibi bir şeydi. Kızım getirdi, böyle ağzı açılmıştı. Biz de patlamıştır dedik, aldı getirdi yere indirdiği zaman birden patladı. Kızım havaya uçtu. Kucağımdaki çocuğa da mermi vurdu” diye konuştu.

Yaralıların tedavisi Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’nde devam ederken, patlamayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. (www.kanal46.com)