BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği helikopter kazasında sadece pilota sigorta yapıldığı ortaya çıktı. Helikopter pilotunun ailesine 230 bin Euro ödeyen sigorta firması, aynı kazada hayatını yitiren İHA Muhabiri İsmail Güneş'in ailesine ödenecek tazminatı 20 bin Euro olarak hesapladı. Güneş'in ailesi ise firma aleyhine dava açtı.

Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken hava muhalefeti nedeniyle düşen helikopterde hayatını yitiren İHA Muhabiri İsmail Güneş'in ailesi bir de sigortadan darbe yedi.

Günlerce eşinden haber almaya çalışan ve kazayı haber veren Güneş'in eşi Yasemin Güneş, şimdi de tazminat şoku yaşıyor. İHA Muhabiri Güneş'in kamera ve fotoğraf makinesini alabilmek için aylarca uğraşan genç kadın, şimdi de helikopterde sigortalı olması gereken eşinin tazminatı için boğuşuyor.

Helikopteri sigortalayan firmanın yolcular için herhangi bir işlem yapmadığı öğrenilince pilot için 230 bin Euro ödenirken, yolcular için 20 bin Euro rakam belirlendi. Ancak bu da Güneş'in ailesinin gelir hesabının yapılmasının ardından yarısının kesilmesiyle sonuçlandı.

Gazeteci Güneş'in ailesine ödenen 20 bin Euro için yeniden hesaplama yapan firma "Gelir durumu değerlendirmesi nedeniyle" bununda yarısını iade edilmesini istedi.

Güneş ailesi avukatlar aracılığıyla sivil havacılık kanunları gereği pilota ödenen miktarın tazminat olarak kendilerine de ödenmesi için dava açtı. Güneş'in ailesi tazminat hakkı elde ederse, aynı şey kazada ölen BBP lideri Yazıcıoğlu başta olmak üzere diğer 3 kişi için de söz konusu olacak.(ANKA)
Editör: TE Bilisim