Milli Eğitim Bakanı Özer, Malatya'da 8, Hatay'da 7, Kahramanmaraş'ta 2 ve Adıyaman'da da 5 ilçede eğitim öğretimi başlattıklarını söyledi. Kahramanmaraş'ta 8 ilçede başlayan eğitim öğretime bugün itibarıyla 5 ilçeyi daha dahil ettiklerini ifade eden Özer, Malatya'daki tüm ilçelerde artık eğitim öğretimin başladığını vurguladı.

Kurulan çadır ve konteyner alanlarında eğitim öğretimi mümkün olduğu kadar tüm öğrencileri kapsayacak şekilde devam ettirmek için de çaba sarf edildiğini söyleyen Özer, “Şu ana kadar özellikle 8 ve 12. sınıf öğrencilerimizi hızla, sınavlara hazırlama kurslarına katabilmek için bakanlığımızın en önemli enstrümanı olan destekleme ve yetiştirme kurslarını hızlı bir şekilde aktif hale getirdik. Şu ana kadar bölgede 2 bin 546'sı LGS, 659'u YKS olmak üzere 3 bin 205 noktada öğrencilerimizin LGS ve YKS'ye hazırlanması için kurs eğitim desteği sağlıyoruz. Bu destekten şu ana kadar 103 bin 956 LGS, 25 bin 696'sı ise YKS sınavına hazırlanan öğrenciler olmak üzere 129 bin 652 öğrencimiz yararlanıyor. Biz hem bu kapasiteyi her geçen gün artırmaya çalışıyoruz hem vermiş olduğumuz eğitim desteğinin niteliğini artırmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz haziran ayında girecekleri hem LGS hem YKS sınavlarına, depremin travmasını hızlı bir şekilde atlatarak, öğretmenleriyle buluşup hızlı bir şekilde hazırlansınlar” dedi.

“Çadırlara televizyon kuracağız”

Her konteynere MEB olarak televizyon kurduklarını söyleyen Özer, “Amacımız, hem o konteynerin bir aile ortamı olarak şenlenmesi ama aynı zamanda çocukların da okullara gittikten sonra konteynere döndüklerinde TRT EBA ile ilgili dersleri tekrarlamaları, öğrenme kayıtlarıyla ilgili destekleyici mekanizmaları ev ortamında da sürdürebilmeleri. Bu kapsamda şu ana kadar 16 bin 560 konteynere televizyon kurduk. Bu yeni konteynerler kuruldukça, hizmete alındıkça bu sayı her geçen gün artacak. Yine, tüm öğrencilerimize tablet dağıtım süreçlerine devam ediyoruz. İnşallah bu bölgedeki 12. sınıf öğrencilerimizin tabletle ilgili sıkıntılarını gidermiş olacağız." diye konuştu.

Depremin merkez üssünde ağır hasarlı binaların yıkımı yüzde 94’e yükseldi Depremin merkez üssünde ağır hasarlı binaların yıkımı yüzde 94’e yükseldi

Editör: TE Bilisim