Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma İstasyonu Müdürlüğü görevinde iken Başarılı çalışmalarının ardından Ankara’ya görevlendirilen Gezginç şehrinin sorunlarını Ankara’dan da takip etti. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile iyi bir ekip oluşturup şehrine hizmet eden Gezginç görev yaptığı TİGEM Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlüğünden Milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. Gezginç’in kent tarımının için çok önemli bir isim olduğu da gözlerden kaçmadı.

Milletvekilliği Başvuru Dilekçesini Teslim Etti

Milletvekili Aday Adaylığı başvuru dilekçesini Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Fırat Görgel’e teslim eden TİGEM eski Genel Müdürü Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Hasan Gezginç;  “30 yıla aşkın süredir sürdürmüş olduğum bürokratik hayatımı noktalayarak gönül verdiğim AK Parti saflarında Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve çerçevesinde hizmet etmek amacıyla AK Parti saflarında yola çıkmış bulunuyoruz. Allah hayırlısını nasip etsin diyorum, Cenabı Allah bu ülkeye bu millete hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin” dedi.

“Bu şehri tekrardan ayağa kaldıracağız”

Kahramanmaraş’a hizmet etmek adına bu süreçten sonra farklı alanda yol yürüyeceğini dile getiren Gezginç, “Geride bıraktığımız bu 1,5 aylık süre gerçekten şehrimiz ve ülkemiz için gerçekten zor bir süreydi. Bu bizi de duygusal yönde etkiledi maddi ve manevi birçok kaybımız var. Elbette giden canlarımızı geri getirmek mümkün değil ama biz Kahramanmaraşlılar olarak bu şehrin sahipleri olarak bir şekilde tekrardan düştüğümüz yerden kalkmayı bileceğiz. Bu azim bizim içimizde var, bu heves bizim içimizde var. İnşallah büyük bir gayretle elimizden gelen tüm çabayı göstermeye hazırız. İnşallah bu çıktığımız yolda Allah hem bizleri hem bize destek olanları hem de Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bizlerle birlikte yol yürüyen yol arkadaşlarımızı mahcup etmesin, hayırlı hizmetlere yol kılsın diyorum” diye konuştu.

HASAN GEZGİNÇ KİMDİR?

Hasan Gezginç, 1971 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 1993 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri bölümünden mezun oldu. 1996 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans eğitimini ve 2018 yılında aynı üniversitede doktora eğitimini tamamladı. Askerlik görevini 2000 yılında tamamladıktan sonra sırasıyla;

Mart/1994-Eylül/1996 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü/Araştırma Görevlisi,

Ocak/1997-Kasım/1999 Milli Eğitim Bakanlığı/Öğretmen

CHP'nin Önerisi Kabul Edildi: Kahramanmaraş'ta Büyükşehir Meclisi Toplantıları Canlı Yayınlanacak! CHP'nin Önerisi Kabul Edildi: Kahramanmaraş'ta Büyükşehir Meclisi Toplantıları Canlı Yayınlanacak!

Kasım/1999-Temmuz/2011 TAGEM Kahramanmaraş Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü/Mühendis,

Temmuz/2011-Şubat/2014 TAGEM/Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma İstasyonu Müdürlüğü/Mühendis,

Şubat/2014- TAGEM/Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma İstasyonu Müdürlüğü/Müdür

Haziran/2015-Nisan/2018 TAGEM/Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü/Enstitü Müdürü olarak görev yapan Gezginç, 2018 yılı Nisan ayında TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Vekili olarak görevlendirildi. 2018 yılı Haziran ayında TAGEM Tarla Bitkileri Araştırma Daire Başkanlığı görevine atandı.

2019 yılı Şubat-Ekim ayları arasında Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde kısa bir süre araştırmacı olarak görev yapan Hasan Gezginç, 2019 yılı Ekim ayında TAGEM Tarımsal Ekonomi ve Proje Yönetimi Daire Başkanı görevine atandı.

04 Haziran 2022 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan Gezginç, evli ve 3 çocuk babasıdır. Yerli ve yabancı çok sayıda makalesi bulunan Hasan Gezginç iyi derecede İngilizce bilmektedir.