Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, düzenlediği basın toplantısında il genelinde gerçekleştirilen eğitim yatırımları hakkında bilgiler verdi. Şairler Tepesinde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kahraman, Kahramanmaraş’ın eğitim alanında daha da ileriye taşımak için çalıştıklarını dile getirdi.

Kahramanmaraş gibi bir şehirde hizmet vermenin önemli olduğunu dile getiren Kahraman, “Eğitimin öznesi de nesnesi de insandır. Bizler daha güzel nesiller yetiştirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Dünya kurulduğundan bu yana iyi ve kötü çatışması her zaman devam ediyor ve bizler iyi ve güzel için çalışıyoruz. Dün bizleri öğretmenlerimiz yetiştirdi ve bugün de bizler iyi nesiller yetiştirmek niyetindeyiz” dedi.

“Okullaşma Oranı Gün Geçtikçe Artıyor”

Şehrin okullaşma oranı hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Kahraman, “2022 yılında bu kadim şehre eğitim alanında güzel hizmetle yaptığımızı düşünüyorum. 18’nci büyükşehir belediyesi olarak şehrimiz, önemli eğitim atılımları gerçekleştirdi. Kahramanmaraş’ta anaokulu yapılaşmasını yüzde 35’ten yüzde 95’e yükseldi. Şehrimizde 4 adet anaokulu açtık ve toplamda açtığımız ve açacağımız 36 tane anaokulu olacak. Okul öncesi okullaşma oranı ise her geçen gün artış gösteriyor ve 2023 yılında daha da fazla arttırmayı düşünüyoruz” diye konuşu.

Kahramanmaraş'ta korkutan yangın: 1 kişi dumandan etkilendi Kahramanmaraş'ta korkutan yangın: 1 kişi dumandan etkilendi

“Mesleki Eğitim Merkezinde Öğrenci Sayısı Artıyor”

Mesleki Eğitim Merkezlerinde yetişen öğrencilerin şehrin üretim ve ekonomi alanında önemli katkılar yaptığını ifade eden Kahraman, “Kahramanmaraş’ta Köy Yaşam Merkezleri adı altında 12 tane açılmış, 136 tanesi ise inşaat olmak üzere toplamda 148 tane köy yaşam merkezini hayata geçireceğiz. Kahramanmaraş genelinde 2 milyon 730 bin 571 ücretsiz ders kitabı, 1 milyondan fazla kaynak kitabı, 366 binden fazla çalışma defteri öğrencilerimize dağıtıldı. Ayrıca şehrimizde 63 adet Mesleki Eğitim Merkezi kurduk. 17 bin 572 öğrenci buralarda eğitim görerek geleceğe yön vermeye çalışıyor. Şu anda mesleki eğitim merkezlerinde öğrenci sayılarımız 5 binden 17 bin 572’ye yükseltildi. Sahada çalışan öğrenci sayımız her geçen gün artış gösteriyor” şeklinde konuştu.

“Şehrimizin Eğitim Başarısı Türkiye Ortalamasının Üstünde”

Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen eğitim yatırımlarının başarı getirdiğini dile getiren Kahraman, şunları dile getirdi: “Meslek liselerimiz özellikle pandemi döneminde ürettiği maske, eldiven ve dezenfektan gibi malzemelerle imdadımıza yetişti. Bu kapsamda okullarımızda döner sermaye 2020 yılından bu yana artarken, öğrencilerimizin üretim kalemin yaptığı olumlu katkılar da önemli derecede artış gösterdi. Şehrimiz YÖK raporuna göre 31’nci sırada yer aldı. 2021 yılında LGS sınavlarında şehrimiz 2,66 puan altındaydı, 2022 yılında ise şehrimiz puan ortalamasını 2,27 puanın üzerine çıkartarak 4,93 puana çıkartarak önemli bir başarı elde ederek Türkiye ortalaması üzerine çıktı. Şehrimizde devam eden yatırım programında ise, okul 95, derslik 1368, pansiyon 3, öğretmen evi 1, atölye 7, lojman 1, spor salonu ise 2 olmak üzere toplam 102 adet yatırım devam ediyor. Şehrimizde eğitim yatırımları her zaman devam ediyor ve sürmeye de devam edecek. Aynı zamanda ilimiz eğitim alanında daha da ileriye taşımak için çaba sarf edeceğiz.”