Kahramanmaraş depreminin yıkıcılığından bahseden Ercan, “Kahramanmaraş depremi M7,9 ile Gölcük depreminden 6 kat büyüktür. Bugün için ölüm sayısı 30 bin ile Gölcük’te ölen 17,800 kişiyi aşmıştır. Daha yıkıntılar kaldırılmadı. Korkarım bu sayı katlanmaz” dedi.

Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Ercan, “M7,7’lik deprem Pazarcık odaklıdır. M7,6’nin odağı ise Nurhak çatağıdır. Nurhak, Sürgü kırığıyla Malatya-Akçadağ-Çardak kırığının üçlü çatağındadır (Güvercin, 2022, Eyidoğan, 2023). DB uzantılı sol atımlı Çardak kırığı yanardağcığın oluştuğu Göksun’da dirsek yaparak Kozan’a yöneldi. Yabancı araştırmacılara göre, ilk Kahramanmaraş Pazarcık depreminde (M7,9) kırık boyu en az 250 km (bana göre 330 km). Bu kırık boyunca depremin 1,3-2g ivme vuruşuyla, Doğu Anadolu Kırığı (DAK) kimi yerlerde 5 metre yürümüştür. Bu atım çok büyük bir atımdır” diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta dev operasyon! 6,5 ton kaçak tütün ele geçirildi Kahramanmaraş'ta dev operasyon! 6,5 ton kaçak tütün ele geçirildi

Depremin büyüklüğünü anlatan Ercan, “Kahramanmaraş (M7,9) depreminin sarsım algısının (kırmızı), Kocaeli (M7,5) ile Kobe-Japonya (M7,3) ile karşılaştırıldığında ne kadar büyük olduğu anlaşılmıyor mu? Depremin süresi 85 saniyedir. 330 kilometreyi 85 dakikada çatır çutur kırmıştır” ifadelerini kullandı.