Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından afet sonrası binalarda oluşan durum, "hasarsız", "az hasarlı", "orta hasarlı", "ağır hasarlı", "acil yıkılacak" ve "yıkık" binalar şeklinde sıralandı.

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te, 6 Şubat'ta yaşanan ve büyük yıkıma yol açan iki büyük depremin ardından bölgede arama kurtarma faaliyetleri devam ederken, Bakanlık tarafından da bir yandan hasar tespit çalışmaları yapılıyor.

Pazarcık ve Elbistan’da Hasarlı Bina Sayısı Belirlendi

Buna göre, 7,7'lik depremin merkez üssü Pazarcık ilçesinde incelenen bina sayısı 4 bin 31, acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı 1752, ikinci depremin merkez üssü Elbistan ilçesinde incelenen bina sayısı 2 bin 47, acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı 565 olarak belirlendi.

Merkezdeki Hasarlı Bina Sayısı

Kahramanmaraş genelinde incelenen bina sayısı 44 bin 370, acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı ise 8 bin 633 oldu. İlk verilere göre, Kahramanmaraş'ın depremden en çok hasar alan ilçesi Dulkadiroğlu oldu. Bu ilçede, 17 bin 638 bina incelendi. Acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı 3 bin 42 olarak açıklandı. Kahramanmaraş'ın depremi en az hasarla atlatan ilçesi ise Çağlayancerit ve Merkez ilçeleri oldu. Buralarda acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık binaya rastlanmadı.

Muhammed Aydoğar: Siz 22 yıldır kimin mirasını yediniz? Muhammed Aydoğar: Siz 22 yıldır kimin mirasını yediniz?