Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde gerçekleştirilen 'Depremzede Kadın İşverenlere Hibe Desteği Projesi' kapsamında mülakatı başarıyla geçen kadın işverenler için Hibe Sözleşmesi İmza Töreni düzenlendi.

KMTSO ve UNDP Türkiye tarafından Şubat ayında meydana gelen yıkıcı depremlerin etkilediği işletmelerin sahibi kadın girişimcilere yönelik başlatılan 550 bin Dolar tutarındaki hibe programı, 257 kadın işverene ulaştı. Başvuru süreci ve mülakatlarla belirlenen bu işletme sahipleri, hibe desteğinden faydalanma hakkı kazandı.

Kahramanmaraş'ta depremde en ağır zarar gören illerden biri olan ve merkez üssü olan şehirde, kadın işverenlerin işletmelerini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen bu ortak girişim, erken toparlanma faaliyetlerine önemli bir mali destek sağlamış oldu.

Hibe programının imza töreni, Kahramanmaraş'ta düzenlenen bir toplantıda gerçekleştirildi. Törene KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, KMTSO Başkan Yardımcısı Hikmet Gümüşer, UNDP Bölge Koordinatörü Hamit Doğan, KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Harun Çiçekçi, UNDP Portföy Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak, UNDP Saha Temsilcisi Mihriban Ançel ve KMTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Betül Zabun Kenger ile birlikte kadın işverenler katıldı.

Törende, kadın işverenler Sercan Uysal Çetin, Nurgül Göçgen ve Betül Fırat kürsüye çıkarak kendi hikayelerini anlattılar.

KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, toplantıda yaptığı konuşmada, kadın işverenlere yönelik bu projenin büyük önem taşıdığını ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Program kapsamında çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Buluntu, 800'ün üzerinde başvurunun yapıldığını ve 400 kişinin mülakata çağrıldığını belirterek, 257 kadın işverenin hibe desteğine hak kazandığını dile getirdi. Ayrıca UNDP yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler sonucunda kaynaklarının ilerleyen dönemlerde artırılacağı müjdesini verdi.

AKOM'dan Kahramanmaraş için uyarı üstüne uyarı! Sert geliyor, saati belli AKOM'dan Kahramanmaraş için uyarı üstüne uyarı! Sert geliyor, saati belli

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ise Kahramanmaraş'ın yıkıcı depremden etkilenen iller arasında öncelikli olduğunu vurgulayarak, UNDP olarak hızlı çözümler üretmeye odaklandıklarını ifade etti. 257 kadın girişimciye 550 bin dolarlık hibenin dağıtılmasından mutluluk duyduklarını ve kadın girişimcilere verilen desteğin, toplumun normal hayata dönüş umudunu canlandırmayı hedeflediğini söyledi. Ayrıca UNDP'nin yeni fonlara ulaşmalarına yardımcı olacak şekilde devam edeceklerini belirtti.

KMTSO Başkan Yardımcısı Hikmet Gümüşer, programlar aracılığıyla kadın işverenlere fayda sağlamayı amaçladıklarını ve Birleşmiş Milletler'den mümkün olan en yüksek rakamı talep ettiklerini dile getirdi. Programın başlangıcında 100 bin dolarla başlayan hikayenin, 550 bin dolarla sonuçlandığını belirterek, kadın işverenlere sağlanan hibenin toplamda 14 milyon 500 bin TL olduğunu ifade etti. Katkı sağlayanlara teşekkür ederken, hibe desteğinden yararlanan kadın işverenlere hayırlı olması temennisinde bulundu.