Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Kahramanmaraş’ta şiddetli kar yağışının beklendiği bildirildi. Yaşanabilecek olumsuz durumlara karşın Kahramanmaraş’ta okullara 1 gün ara verilirken, olumsuz hava koşulları nedeniyle hem valilikten hem de Büyükşehir Belediyesinden uyarı gelmişti.

Valilik ve belediyeden gelen uyarıya AFAD’dan gelen uyarı da eklendi. AFAD tarafından cep telefonlarına gönderilen uyarı SMS'inde vatandaşlara kritik uyarı yapıldı.

AFAD, gönderdiği SMS’de “Meteorolojiye göre, yarın Kahramanmaraş’ta yüksek yerlerde kar yağışı bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, çığ ve tipiye karşı dikkatli olunmalıdır” uyarısı yapıldı.

Yarın Kahramanmaraş’ta kar yağışlı ve soğuk bir gün etkili olması bekleniyor. Günün en düşük hava sıcaklığı 1, en yüksek hava sıcaklığı ise 4 derece civarında seyretmesi bekleniyor.

Valilik Yeni Açıklama Yaptı

Kahramanmaraş Valiliği’nden yapılan yeni bir açıklamada ise, şu ifadelere yer verildi: “Kıymetli Hemşehrilerimiz, kar yağışı ve buzlanma riskine karşı kış lastiği, zincir, çekme halatı vb. ekipmanı olmayan araçların trafiğe çıkmamaları önem arz etmektedir. Lütfen! tedbirli olalım!” ifadelerine yer verildi.

Kahramanmaraş'ta kaldırımlar işgal altında Kahramanmaraş'ta kaldırımlar işgal altında
Editör: TE Bilisim