Görgel ve Kirişci’den Şehitler Haftası’nda Anlamlı Ziyaret Görgel ve Kirişci’den Şehitler Haftası’nda Anlamlı Ziyaret

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde yaşanan depremlerin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Afetten etkilenen vatandaşlara devlet eli uzanmaya devam ederken tarihinde konut, iş yeri ve ahırlarında yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen depremzedelere ‘Yeniden Yapım ve Güçlendirme Kredisi’ verileceği açıklandı.

Konu ile ilgili duyuru yayımlayan Kahramanmaraş Valiliği, “Hak sahipliği işlemleri gerçekleştirilecektir. Yeniden yapım ve güçlendirme kredisi kullanmak isteyen afetzede vatandaşlarımızdan kendilerine devlet tarafından konut, ahır, işyeri yapılmasını isteyenlerin 30.05.2023 ila 28.07.2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden veya hak sahipliği başvuru merkezlerinden bizzat kendileri veya kanuni vekilleri vasıtasıyla resmi müracaatlarını yapmaları gerekmektedir” denildi.

Müracaatların tamamlanması ile birlikte ilgili mevzuat gereğince oluşturulacak hak sahipliği inceleme komisyonları sunulan belgeler ve kanuni hak sahibi olabilme koşullarını dikkate alarak, hak sahibi kabul edilenleri ve hak sahibi kabul edilmeyenleri belirleyecek.