Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yavaş yavaş düşmeye başlarken, Kahramanmaraş’a kar yağışının ne zaman geleceği de merak konusu olmuştu.

Ocak ayının geçmesine rağmen hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, "Kış hiç gelmeyecek mi?" sorularına neden oldu. Özellikle Kahramanmaraş’ta hava sıcaklıkları son iki gündür yavaş yavaş düşmeye başlarken, meteoroloji uzmanları mega kent için kay yağışının etkili olacağı uyarısında bulunmuştu.

Beklenen Kar Yağışı Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre, gece saatlerine başlayan kar yağışı, sabah saatlerine kadar etkisini gösterdi. Yağışlar sonrasında Kahramanmaraş’ın merkezindeki birçok mahalle, sokak adeta beyaza büründü. Vatandaşlar, sabah kalktıklarında kar manzarasını görünce cep telefonlarını alarak bulundukları bölgede kar manzaralarını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

3 Gün Kar Yağışı Etkili Olması Bekleniyor

Meteorolojinin resmi sitesinden elde edilen verilere göre, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günü Kahramanmaraş’ta kar yağışının etkili olması bekleniyor. Cumartesi günü Kahramanmaraş’ta en düşük hava sıcaklığı 1, en yüksek hava sıcaklığı ise 7 derece olması bekleniyor. Pazar günü ise en düşük hava sıcaklığı sıfır, en yüksek hava sıcaklığı ise 4 derece civarında seyretmesi bekleniyor. Haftanın ilk günü ise Kahramanmaraş’ta yine soğuk hava etkisini gösterecek. Günün en düşük hava sıcaklığı 1, en yüksek hava sıcaklığı ise 5 derece olması bekleniyor.

Uzmanlar, kar yağışından dolayı oluşabilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında vatandaşların dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Kahramanmaraş'a büyük önem: Erbakan son miting için geliyor Kahramanmaraş'a büyük önem: Erbakan son miting için geliyor