Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük deprem 10 ili doğrudan etkiledi ve binlerce binanın yıkılmasına aynı zamanda binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine yol açtı.

Avrupa'nın farklı şehirlerinden Kahramanmaraş başta olmak üzere deprem bölgelerine gelen ‘yardım’ adı altında faaliyet yürüten Hristiyan misyonerlerin, Kahramanmaraş’taki AFAD çadırlarına giderek misyonerlik propaganda çalışmaları yaptığı ortaya çıktı.

Bölge illerini mesken edinen misyonerlerin, halka Hristiyanlık propagandası yaptığı, depremzedelere hazırladıkları yardım poşetlerinin içerisinden ‘İsa Sizi Seviyor’ yazılı kartvizit çıktığı belirlendi.

Olaya şahit olan bir vatandaş, yaşanan konuyu şu şekilde anlattı: “Almanlar burada ‘İsa Sizi Seviyor’ kartları hazırlamışlar. Hazırladıkları yardım poşetlerini veriyorlar, çocukları oynatıyorlar. Hiçbir izin belgeleri yok, kimsenin bilgisi yok burada misyonerlik faaliyeti yürütüyorlar. Görevli olmayan öğretmenlerimiz Allah aşkına buraya gelsinler. Biz ülkece şu an savaş veriyoruz. Uyanık olalım. Bunlar şu anda Türkiye’nin her bölgesinde, ne olursunuz gelin. Size bu bölgelerin ihtiyacı var.”

Öte yandan misyonerlik faaliyeti yürüttüğü tespit edilen bazı kişilere polis tarafından müdahale edildiği ve bu konuda güvenlik güçlerinin yoğun mesai harcadığı bildirildi.

Kahramanmaraş'ta büyük su kesintisi yaşanacak! O ilçede yaşayanlar dikkat! Sularınızı depolayın Kahramanmaraş'ta büyük su kesintisi yaşanacak! O ilçede yaşayanlar dikkat! Sularınızı depolayın
Editör: TE Bilisim