Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7,7 ve Elbistan’da 7,6 büyüklüğündeki deprem 10 ilde büyük hasarlara ve can kaybına yol açtı. Yaşanan üzücü ve bir o kadar da kahreden depremin ardından binlerce kişi hayatını kaybederken, enkaz bölgelerinde ise çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kahramanmaraş’taki çalışmalara katılan EPDK Üyesi 25 ve 26. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, il genelinde hayatı normalleşmeye döndürecek müjdeli haber geldi.

Kahramanmaraş'ta dev operasyon! 6,5 ton kaçak tütün ele geçirildi Kahramanmaraş'ta dev operasyon! 6,5 ton kaçak tütün ele geçirildi

Deprem sonrası hasar almayan evlere doğalgaz verileceğini söyleyen Dilipak, “Arkadaşlar doğalgaz ile ilgili Çevre şehircilik Bakanlığının hasar tespiti yapılan az hasarlı ve hasarsız binalara doğal gaz verilebilecektir. Testleri bitmiş olan jandarmanın oradan başlayıp Binevler’e kadar olan kısım doğal gaz verilebilecek durumdadır. İsteyenler yarın dan itibaren Armadaş’a başvuruda bulunsunlar, doğalgaz verilecek. Diğer bölgelerde testler son aşamada onlarda hızlı bir şekilde hasarsız ve az hasarlı binalara doğalgazı vereceklerdir” dedi.