Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 12.00’da Kahramanmaraş’a inecek. Makam aracı ile kongrenin olacağı 12 Şubat Stadyumuna gelecek olan Erdoğan, daha sonra Kahramanmaraş Göksun Karayoluna giderek Akdeniz’i Karadeniz’e bağlayan 11 Tüp tünel, köprüler ve viyadüklerden oluşan yolu hizmete açacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı kongre ve açılış törenine Covid 19’a yakalanan mevcut ve eski milletvekilleri ile bazı belediye başkanları katılamayacak.

KİMLER KATILAMAYACAK

Geçtiğimiz hafta içerisinde halsizlik sonucu test yaptıran Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir’in testi pozitif çıktı. Evde hekim gözetiminde ilaç tedavisini sürdüren Özdemir kongreye katılamayacak.

Yaklaşık 15 gündür önce hastane de sonra da evde ilaç tedavisine devam eden ve süreci ağır geçiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye eski Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’da, Covid 19 nedeniyle kongre ve açılış törenine katılamayacak.

Geçtiğimiz hafta içerisinde halsizlik deneniyle hastaneye başvurup test yaptıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün de testi pozitif çıkınca evde hekim gözetiminde tedaviye başladı.

Yaklaşık bir haftadır evde izole durumunda olan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un da dün yaptırdığı test pozitif olunca, kongreye katılamayacağı öğrenildi.

Yaklaşık 10 gündür ailesiyle birlikte Covid 19 tedavisi gören 25. Ve 26. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak’ta önceki gün yaptırdığı ikinci testin de pozitif olması dolayısıyla kongreye gelemeyeceği ve tedavisine evde devam edeceği öğrenildi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal’ın da testinin pozitif çıktığı haberi geldi. Yaptırdığı Covid 19 testinin pozitif çıkması ile evde tedaviye başladığını belirten Öçal, kongreye katılamayacağını ve uzaktan izleyerek bu gururu yaşayacağını paylaştı.