Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, katıldığı bir televizyon kanalında kentteki çalışmalarından bahseden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için “Madem şehrimize gelmiş ben geldiğini duydum ama görmedim. Yani nezaket olarak bir geçmiş olsun beklerdim. Kendisi beni ne aradı ne de görüştü” demişti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör’ün canlı yayında sarf ettiği sözlere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş’tan cevap geldi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Yavaş, “İlk günden itibaren itfaiye ekiplerimiz, kurtarma ekiplerimiz Trabzon Caddesinde görev aldı ve yaklaşık olarak arama kurtarma çalışmalarının sonuna kadar durdu. Yine Elbistan’da tüm ekiplerimiz çalıştı. Yine Kahramanmaraş’ta ekiplerimiz görev almaya devam ediyor. Ben polemiğe girmeye gerek duymuyorum ama arama kurtarma ekiplerimiz 12 gün boyunca canla başla çalıştılar, orada 309 canı kurtarmayı başardılar. Üzüldüğümüz nokta şurası bu ekipler orada ikinci depreme yakalandı Trabzon Caddesinde. Bir belediye başkanının en azından o ekipleri uğurlaması gerekmez miydi? En azından görevini devredip Ankara’ya dönen ekiplere bir jest yapılması gerekirdi. Haberinin olmaması mümkün değil. Biz ilk günden itibaren Kahramanmaraş’ta 408 personelle çalıştık. Dolayısı ile orada gerçekleştirilen çalışmalardan haberdar olmamaları mümkün değil. Ayrıca 22 aracımız sürekli oralarda geziyor aynı zamanda Kahramanmaraş’ta ne çalışma yapıldığına dair benim sosyal medya hesaplarımda paylaşımım var” dedi.

Hizmetleri Kahramanmaraş Halkı İçin Yapıyoruz”

Depremin ilk günlerinden bu yana ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını dile getiren Yavaş, “Biz AFAD’ı aradık Vali bey ile görüştük randevu aldık. Kendisi orada yoktu, ben sayın valiye gittiğimde orada eski bir bakanımız da vardı. Ben kendisine Kahramanmaraş’ta bulunan araçlarımızın listesini verdim ve emrindeyiz dedim. Ben orada 3-4 sefer kaldım ve açıkçası ben kendilerinden Kahramanmaraş halkı için geldiğimiz için teşekkür bekliyorum ama maalesef böyle bir iletişim kurulmadı. Böyle tartışmalara girmeye gerek yok, kamuoyu gerekli cevabı verecektir. Kaldı Kahramanmaraş’a gönderdiğimiz eski otobüslerden oluşturulan mobil duş alanları her köyü geziyor. Biz bunlara bakmaksızın bu hizmetleri Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı için değil Kahramanmaraş halkı için yapıyoruz” diye konuştu.

Milletvekili Ali Öztunç’tan da Yanıt Geldi

Güngör’ün sözlerine diğer yanıt da CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’tan geldi. Twitter’dan gönderi paylaşan Öztunç, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş’“Peki bunlar nedir sayın Hayrettin Güngör? Ankara Büyükşehir Belediyesini görmedim diyorsun. Sizin hizmetinize verilen araçların listesi bak bu. Teslim alan da sizin Fen İşleri Daire Başkanınız. Hem de imzalı. Belediye başkanı olarak yapılanlardan bu kadar mı habersizsiniz?” ifadelerini kullandı.

Vali Mükerrem Ünlüer’den 23 Nisan Mesajı Vali Mükerrem Ünlüer’den 23 Nisan Mesajı