Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü kapsamında, Valilik himayelerinde anlamlı bir etkinlik düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü, Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi, Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi ile Dulkadiroğlu Halk Eğitim Merkezi'nin katkılarıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde "Deprem Hatıraları Resim Sergisi" sanatseverlerle buluştu.

Whatsapp Image 2025 02 07 At 21.53.39 (1)

SANATLA ANLATILAN ACI VE UMUT

Öğrenciler ve kursiyerler, depremin bıraktığı izleri kendi bakış açılarıyla tuvale yansıttı. Sergide yer alan eserler, yalnızca renklerin buluştuğu tablolar değil, aynı zamanda derin acıları ve hafızalara kazınan anıları geleceğe taşıyan güçlü birer mesaj niteliği taşıyor.

Kahramanmaraş'ın En Eski Hamamı: Divanlı Hamamı'nın Sırları Kahramanmaraş'ın En Eski Hamamı: Divanlı Hamamı'nın Sırları

Whatsapp Image 2025 02 07 At 21.53.38 (1)

Her bir fırça darbesi, kaybedilen canları unutmamak, yaşanan büyük felaketten ders çıkarmak ve toplumun dayanışma ruhunu güçlü tutmak adına atıldı. Sergideki eserler, yıkıntıların arasından doğan umudu ve yeniden ayağa kalkma iradesini gözler önüne serdi.

Whatsapp Image 2025 02 07 At 21.53.38 (2)

HATIRALAR GELECEĞE IŞIK TUTUYOR

Deprem sonrası yaşananları sanatla anlatan öğrenciler ve kursiyerler, yaşanan acıların unutulmaması gerektiğini vurgularken, serginin duygu dolu atmosferi ziyaretçileri derinden etkiledi. Serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür edilirken, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara ise acil şifalar dilekleri iletildi.

Whatsapp Image 2025 02 07 At 21.53.38