Kahramanmaraş, 6 Şubat depremlerinin ardından büyük bir yıkım yaşarken, kentteki hasarlı binaların yıkımı büyük oranda tamamlandı.
YIKIM ÇALIŞMALARININ YÜZDE 99'U TAMAMLANDI
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremler sonrasında büyük hasar gören binaların yıkım çalışmaları hızla ilerliyor. Şu ana kadar kent genelindeki yıkımların yüzde 99'u başarıyla tamamlanırken, geriye kalan birkaç bina için de çalışmalar kısa süre içinde tamamlanacak. Bu adım, hem vatandaşların güvenliğini sağlamak hem de şehri yeniden inşa sürecini hızlandırmak için atılıyor.
ÇALIŞMALAR GÜVENLİK VE HIZLI YENİDEN YAPILANMA İÇİN YÜRÜTÜLÜYOR
Yıkım işlemleri, titizlikle sürdürülen bir süreç olarak dikkat çekiyor. Enkaz kaldırma işlemleri de eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor ve binaların yerinde kalan boş alanlar, ilerleyen dönemde sosyal alanlar ya da yeni konut projeleri için değerlendirilecek. Bu sayede hem şehrin yeniden inşa edilmesi sağlanacak hem de vatandaşların yaşam alanları daha güvenli hale getirilecek.
DEPREM SONRASI YIKIM ÇALIŞMALARININ GÖRÜLEN İLERLEMESİ
Yıkım çalışmalarını yürüten firmalardan Ramazan Demirci, Ebrar Sitesi'nde yıkımın son aşamalara geldiğini ve çevredeki ağır hasarlı binaların da yıkılmaya devam ettiğini belirtti. Demirci, "Depremin yaralarını sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah şehrimizi kısa süre içinde ayağa kaldıracağız" dedi.
Kahramanmaraş'taki yıkım çalışmaları, şehrin yeniden yapılanma sürecini hızlandırırken, depremzedeler için güvenli yaşam alanları oluşturulması adına önemli bir adım olarak öne çıkıyor.