Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesin’den Göksun’da Yarım Asırlık Köprünün Yerine Modern Bağlantı
Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesin’den Göksun’da Yarım Asırlık Köprünün Yerine Modern Bağlantı
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş'ta doğalgazda yeni bir dönem kapıda. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrikte uyguladığı kademeli tarife sistemini doğalgaza da getirmeye hazırlanıyor. Buna göre, şehir bazlı belirlenen tüketim kotasını aşan aboneler, daha yüksek tarifeden faturalandırılacak.

ŞEHİRLERE ÖZEL KOTA KOYULACAK

Kış aylarının soğuk geçtiği Kahramanmaraş'ta, tüketicilerin doğalgaz kullanımına daha dikkat etmesi gerekecek. Bakanlık, Kahramanmaraş'ın doğalgaz tüketim verilerini analiz ederek şehre özel kota belirleyecek. Ilıman bölgelere kıyasla biraz daha yüksek kota uygulanması planlansa da bu sınır aşıldığında faturalar ciddi oranda artacak.

TASARRUF ZORUNLU OLUYOR

Yetkililer, yeni sistemin tasarrufu teşvik etmek amacıyla hayata geçirildiğini vurgularken, vatandaşlar faturaların katlanacak olması nedeniyle endişeli. Kış aylarında kombiyi açmadan önce harcamaların dikkatli planlanması gerekecek.