Kahramanmaraş’ın Ekinözü İçmeleri, bu yıl 3.sü düzenlenen Nergele Müzik Şöleni’ne ev sahipliği yaptı. Pazar günü gerçekleştirilen şenlik söylenen türkü ve şarkılarla şölen havasında geçti.

Şenlikte gece geç saatlere kadar halaylar çekildi. Ekinözü’nün yöresel sanatçılarından olan Dursun Kul’un organizatörlüğünde gerçekleştirilen 3. Nergele Müzik Şöleni’ne birbirinden değerli ve sürpriz sanatçılar katıldı.

Ekinözü’nün yöresel sanatçılarından olan Dursun Kul’un organizatörlüğünde gerçekleştirilen 3. Nergele Müzik Şöleni’ne birbirinden değerli ve sürpriz sanatçılar katıldı. Şölenin organizatörü Dursun Kul, “Bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz şölenimize katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Ekinözü İçmeler’deki şölene başta Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve diğer ilçelerde yaşayan birçok vatandaş katıldı. Davetliler unutulmaz ve müzik dolu bir akşam geçirdiler.

Ekinözü’nün yetiştirdiği ses sanatçılarından biri olan ve kendi memleketinin kültürünün, müziğinin, ezgisinin ülke çapında ve uluslar arası alanda duyulmasını sağlamak adına bu yıl 3.sünü gerçekleştirdiği şölene gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu dile getiren sanatçı Dursun Kul, “Bu yıl şenliğimizi Ekinözü Aşağı İçmeler’de yaptık. Şölenimize, Mehmet Özcan, Ali Yıldırım, Hamit Ertaş ve Fatoş Değer müzikleri ile renk kattı. Davetliler benim de söylediğim türkülere de eşlik ederek halaylar çektiler ve gönüllerince eğlendiler” dedi.

10 Temmuz Pazar günü saat 17.00’de Aşağı İçmeler Parkı’nda başlayan 3. Nergele Müzik Şöleni’ne siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlardan büyük katılımın gerçekleştiğini ifade eden yöresel sanatçımız Dursun Kul, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl Ekinözü’ne bağlı Gözpınar Köyü’nde düzenlenen 2. Geleneksel İçmeler Nergele Müzik Şöleni’nin bu yıl üçüncüsünü de yüzümüzün akı ile gerçekleştirdik. Şölenimizde Mehmet Özcan, Ali Yıldırım, Hamit Ertaş, Fatoş Değer ve Yöresel Sanatçı Dursun Kul sahne alarak izleyenlere doyumsuz bir müzik ziyafeti sundular.

Kendim de müziğe emek vermiş bu bölgenin bir insanı olarak özellikle sosyal aktivitelere ihtiyacımız olduğunu gördüm. Yılardır müziğin içindeyim. Elbistan ve Ekinözü’nün tanıtılması amacıyla böyle bir organizasyon düzenliyoruz. Biz istiyoruz ki böyle etkinliklere devlet büyüklerimiz de yardımcı olsunlar.
Halkımıza güzel bir şölen yaşattığımız için mutluyuz. Kaynaşma ve birliktelik amaçlı düzenlediğimiz şölenimize katılan bölge halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Şölende ayrıca katkıda bulunanlara da plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Şölen havasında geçen şenlik çekilen halaylarla son buldu. (İsmail BOZDOĞAN / Ekinözü Haber Gazetesi)

Editör: TE Bilisim