Kahramanmaraş Müftülüğü’nün büyük özveri ile yürüttüğü yaz Kur’an Kursları tüm hızıyla devam ederken, öğrenciler de zaman zaman sosyal faaliyetlere katılıyorlar.

Yaz Kuran kurslarında sevgi eksenli bir din eğitiminin esas alındığı belirtilerek, öğrencilere en iyi eğitimin verilmesi için müftülüğün tüm imkânlarının da seferber edildiğini söylendi. Bu arada bir çok Cami ve Kuran kursları görevlilerince diğer boş zamanlarda öğrencilerle yüzme, Halı saha futbol turnuvaları, Lunapark eğlencesi gibi v.s sosyal faaliyetlerle çocukların eğitimine katkıda bulunulduğu da kaydedildi.

Yıllarca Kahramanmaraş Tarım Sanayi ve El Sanatları fuarında hizmet sunan Ceylan Lunapark, şimdilerde ise Kafum Lunapark olarak işlevini devam ettiriyor. Kafum Lunapark kurucusu Ali Büyükceylan Ali dede) ve torunu Hakan Büyükceylan bu defa da Lunaparkın kapılarını yaz Kuran kurslarına katılan öğrencilere açtı.

İsa Divanlı Camii Kuran kursu öğrencilerini kapıda karşılayan Hakan Büyükceylan, yıllardır bu mesleğin içinde olduğunu belirterek; “Çocukların mutluluğu beni de mutlu ediyor. En sevdiğim duygudur bu. En güzel yatırım çocuğa yapılan yatırımdır. Bunların içinde bir de yetim, öksüz, öğrenci, fakiri var ise işte budur meselenin özü” dedi.

HER GEÇEN GÜN ARTAN İLGİ

Kafum Lunapark yeni kurulmasına rağmen Türkiye’de bir ilk olan Kamıkaze’nin yeni versiyonu Wortex’e büyük ilgi var. Çarpışan oto Lunaparkın değişmezi olarak görülürken, Gondol’a binenler de alkış temposuyla büyük zevk aldıklarını belirttiler. Kafum Lunapark’ta; Elma kurdu, balon, Şişme oyun parkı ve tren’de yer alıyor.


Editör: TE Bilisim