İSTANBUL Etiler'deki Akmerkez Alışveriş Merkezi'nde meydana gelen silahlı çatışmaya adı karışan, Tuğba Özay'ın eski sevgilisi Akın Büyükoğlu, polis tarafından, Beykoz'da saklandığı evde yakalanıp gözaltına alındı.


Geçen hafta Akmerkez'de Yaşar Öz'ün adamları Cabbar Büyükoğlu ve Savaş A. ile Akın Büyükoğlu arasında bir silahlı çatışma meydana gelmiş, olay sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, manken Tuğba Özay'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi tutuklanmıştı.

İddiaya göre, Tuğba Özay, 5 aydır ilişki yaşadığı Akın Büyükoğlu'ndan ayrılmak istemiş ancak Büyükoğlu, bu talebi reddince Özay'ın yardım istediği Yaşar Öz'ün adamlarıyla karşı karşıya gelmiş, anlaşmazlık silahlı çatışmaya dönüşmüştü. Cabbar Kibaroğlu'nun bacağından yaralandığı olay sonrası başlatılan ‘Rulet’ operasyonunda, aralarında Tuğba Özay'ın da bulunduğu şüpheliler tutuklanmıştı.

Operasyonun başlamasına neden olan çatışma sonrası izini kaybettiren ve Tuğba Özay'ın eski sevgilisi olduğu ileri sürülen Akın Büyükoğlu, İstanbul Emineyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün Beykoz'da saklandığı evde yakalandı. Gözaltına alınan Büyükoğlu'nun polisteki sorgusu sürüyor.


Serhat ALAATTİNOĞLU / İSTANBUL, (DHA)
Editör: TE Bilisim