Kahramanmaraş Merkez Rekor İlköğretim Okulu anneleri anneler günü nedeniyle DSİ Cumhuriyet salonunda kahvaltılı, müzik ağırlıklı kaynaşma programında gönüllerince eğlendiler.

“Anneler Günü” kutlama etkinlikleri çerçevesinde annelerle birlikte olmak, hoşça vakit geçirmek, kaynaşmayı sağlamak amacıyla Rekor İlköğretim okulu Okul-aile Birliğince düzenlenen müzikli kahvaltı programına İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’ün, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sarıtürk’ün, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Saim Gül’ün ve Okul-Aile Birliği Başkanı Halil İbrahim Gökpınar’ın eşi Zübeyde Hanım Ana Okulu Müdüresi Fatma Bodur, Okul-Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Okul Yönetim Kurulu Başkanı: Hasan Kaya, Rekor Ailesinin Anneleri Rekor İlköğretim Okulu Öğretmenleri: Feleknaz Kaya, Aslı Erayman, Leyla Akpınar, Sevcan Eskalan, Elif Çevlik, Fulya Ermiş, Fatma Uykun, Emine Serin, Gülsen Erdoğan ve öğrencilerin anneleri katıldı. Kahvaltı öncesi Okul Müdürü Nihat Belkıran bir konuşma yaparak katılımcılara şöyle seslendi:

“ Saygı Değer Protokol Üyeleri, Saygı Değer Hanımefendiler, Basınımızın Güzide Mensupları,

Okul-Aile Birliğimiz tarafından “Anneler Günü” kutlama etkinlikleri çerçevesinde annelerimizle birlikte olmak, kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen kahvaltımıza teşriflerinizden dolayı şahsım ve okulum adına teşekkür eder, saygılar sunarım.

Saygı değer misafirlerimiz, Mayıs ayının ikinci Pazar günü, bütün dünyada Anneler Günü olarak kutlanır. İlk kez 1908 yılında Amerika’da kutlanan Anneler Günü, ülkemizde 1955 yılından itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Her annenin, kendi yavrusunu canından çok sevdiğini söylemeye gerek var mı bilmiyorum. Tüm anneler yavruları için her türlü fedakârlığı karşılık beklemeksizin yapar. Bizler de annelerimize hak ettikleri sevgi ve saygıda kusur etmememiz gerekir. Onları ölene kadar omuzlarımızda taşısak, yine de haklarını ödeyemeyiz. Bu duygularla tüm annelerimizin Anneler Gününü kutlar, ellerinden öperim.

Saygıdeğer misafirlerimiz, Özel Yeni Rekor İlköğretim okulunun her öğrencisi: Değişen dünya koşullarına uyabilen, kendisini ifade edebilen, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaş olarak yetişen, kendisiyle, tüm insanlarla ve en önemlisi devletiyle barışık yaşayabilen, her türlü modern bilgiyle donatılmış, kendi kültürel ve toplumsal değerlerine sahip çıkarken, diğer kültürel ve toplumlara da hoş görüyle yaklaşabilen, Atatürkçü, çağdaş, laik ve demokrat birey olarak yetiştirilmektedir.

Saygı değer misafirlerimiz, okulumuzun kısa zamanda büyük başarılara imza atmasında en büyük pay çok değerli öğretmenlerimindir. Tüm Öğretmen Arkadaşlarım görevini büyük bir ciddiyet ve titizlikle yapmaktadırlar. Bundan dolayı tüm öğretmen arkadaşlarımı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Bu organizenin yapılmasında büyük gayret gösteren Okul-Aile Birliğimizin Yönetim Kuruluna, Öğretmen Arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Saygı değer misafirlerimiz, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, şahsım ve yönetim kurulum adına saygılar sunuyorum. Afiyet olsun.”

Bu konuşmadan sonra canlı müzik eşliğinde kahvaltı yapıldı. Kahvaltıdan sonra veliler birbirleriyle sohbet ederek birlik ve beraberliği pekiştirdiler.

Programın son bölümünde ise katılımcılar canlı müzik eşliğinde değişik kıvrak oyun havaları ritmine kendilerini bırakarak gönüllerince oynayarak stres atıp unutulmaz bir gün yaşadılar. (Kaynak: MEM-BASIN / www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim