Antalya'nın Kaş ilçesi Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan ve 2 arkadaşıyla "FiRock" adlı müzik grubu kuran Ahmet Muhsin Tüzer'e Tunus ve Amerika'dan konser teklifi yapıldı.



ANTALYA (AA) - Kaş'ta Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan, "FiRock" adlı müzik grubu kuran Ahmet Muhsin Tüzer'e yurt dışından konser teklifleri geldi.


Kaş'ın Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan Tüzer, Erkin Koray'ın eski gitaristlerinden, aynı zamanda Kramp Grubu'nun kurucularından Doğan Sakin ve baterist İdris Tübcil ile mayıs ayında "FiRock" isimli rock grubu kurmuştu. Grup, single parçası "Mevlaya Gel"e klip çekmiş, ilk konserlerini Ramazan Bayramı'nda Kaş Limanı'nda vermişti.


Tüzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda Kaş ilçesinin Kalkan beldesi yakınlarındaki Patara Antik Kentte konser vermeyi planladıklarını ancak gerekli izinleri alamadıkları için iptal ettiklerini söyledi.


Konserin paralı olmasından dolayı yazışmaları Kaş Merkez İlköğretim Okulu Aile Birliği Derneğinin yürüttüğünü ifade eden Tüzer, Kaş Kaymakamlığının konser izni için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden onay alınmasını gerektiğini belirttiğini, yapılan görüşmeler neticesinde Patara'da konser verilmesine izin verilmediğini bildirdi.


Kaş Belediyesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısyla ilçede konserler düzenleyeceğine değinen Tüzer,  FiRock Grubu olarak 29 Ekim'de ücretsiz konser vermek için Kaş Belediyesine teklifte bulunduklarını ancak uygun görülmediğini kaydetti.


Tüzer, konser için yurt dışından mailler aldığını anlatarak, "Tunus'ta köklü bir aile mart ayında ülkede yapılacak festivalde konser vermem için teklif gönderdi. Amerika'dan bir kişi de misyonumuzu beğendiğine ve ülkede turneler ayarlayarak konserler vermemi sağlayacağına dair mail atarak davet etti. Her iki kişiyle görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.


Albüm hazırlıklarına da devam ettiklerini bildiren Tüzer, albümün çıkmasının ardından konser tekliflerinin artacağına inandığını dile getirdi.


FiRock Grubu'nda vokalist Ahmet Muhsin Tüzer, gitarist Doğan Sakin, baterist İdris Tübcil, bas gitarist Serdar Ramazonoğlu ve back vokalde Anıl Kovastan yer alıyor.


Editör: TE Bilisim