İngiltere’de temaslarını sürdüren eski AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, kısa süre önce hizmet vermeye başlayan Kahramanmaraşlılar Derneği’ni ziyaret ederek dernek üyeleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Program kapsamında ayrıca Satuq Buğra Camii’nde incelemelerde bulunuldu.

Kahramanmaraş'ta 10 Kilometrelik Yeni Ulaşım Hattı Açılıyor
Kahramanmaraş'ta 10 Kilometrelik Yeni Ulaşım Hattı Açılıyor
İçeriği Görüntüle

I M G 20260526 W A0010

Gerçekleştirilen buluşmaya UID İngiltere Başkanı Halil Erdoğan, dernek yöneticileri, önceki dönem başkanları, mahalle temsilcileri ve çok sayıda Kahramanmaraşlı vatandaş katıldı. İş insanı Yunus Kaan Kısaca’nın da eşlik ettiği programda birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verildi.

Kahvaltı organizasyonunun ardından vatandaşlarla sohbet eden Dilipak, yurt dışında yaşayan Kahramanmaraşlıların kültürel bağlarını korumasının önemine değinerek, hemşehri dayanışmasının gelecek nesiller açısından büyük değer taşıdığını ifade etti.

Programın devamında, Doğu Türkistanlı Uygur Türkleri tarafından satın alınarak ibadete açılan ve “Satuq Buğra Camii” adı verilen cami ziyaret edildi. Camide sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi alan Dilipak, yapının birçok bölümünde Türkiye’den getirilen malzemelerin kullanıldığını belirten yetkililerle görüş alışverişinde bulundu.

Cami bünyesinde yürütülen Kur’an kursları ile sosyal ve kültürel faaliyetleri de inceleyen Dilipak, yapılan hizmetlerden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. Caminin açılmasının ardından birçok kişinin İslamiyet’i tercih ettiğini öğrenmenin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Dilipak, ihtiyaç duyulan konularda destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Samimi sohbetlerin gerçekleştirildiği ziyaret programı, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.