Fethiye'nin incisi, dünya genelinde eşsiz güzelliğiyle bilinen Ölüdeniz, yaz mevsiminin ilk sinyallerini Mayıs ortasında kuvvetli bir şekilde hissetti. Güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte, yerli ve yabancı tatilciler kendilerini masmavi sulara ve altın kumsallara bıraktı. Plajların dolup taşmasıyla bölgedeki turizm işletmeleri de tam kapasite faaliyete başladı. Ziyaretçilerin bir kısmı 22 derece ölçülen berrak sularda serinlerken, diğerleri güneşin altında huzurlu anların keyfini sürdü. Kırk yıldır İstanbul'dan Ölüdeniz'e tatil için gelen Mete çifti, bu denizin benzerine dünyanın hiçbir yerinde rastlamadıklarını dile getirdi.

"DENİZİN BÜYÜSÜNE KAPILANLAR İÇİN SOĞUK SADECE BİR AYRINTI"

Sancaktepe'de inşaatta göçük!
Sancaktepe'de inşaatta göçük!
İçeriği Görüntüle

İstanbul'dan Ölüdeniz'e her yıl sadık bir şekilde gelen Nesrin Mete, buranın kendileri için vazgeçilmez bir destinasyon olduğunu vurguluyor: "Ölüdeniz'i çok seviyoruz. Deniz tutkunuyum ama su henüz tam ısınmadı. Sabah denize girdik, ancak ikinci kez girmeyi şimdilik düşünmüyorum. Normalde Nisan ayında sezonu açardık fakat bu yıl hava biraz serin gittiği için geç kaldık. Ekim ayına kadar Fethiye'ye sürekli gelip gidiyoruz."

"KIRK YILLIK TUTKU: ÖLÜDENİZ'İN EŞSİZ MAVİSİ"

Ölüdeniz'e olan bağlılığıyla tanınan Adem Mete ise su sıcaklığının yüzme keyfini asla engellemediğini belirtiyor: "Deniz benim için her zaman büyüleyici. İster sıcak olsun, ister soğuk, ister dalgalı, ister durgun; fark etmez. Özellikle Ölüdeniz benim bir numaralı tercihim. Tam 40 yıldır her yaz İstanbul'dan gelirim. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir deniz yok. Şu an su o kadar da soğuk değil. Yüzdükçe insan ısınıyor, zaten buz gibi de değil."