Pakistan’da Muson Felaketi: 351 Kişi Hayatını Kaybetti

Pakistan’ın kuzey bölgeleri, son 48 saatte etkili olan muson yağmurları nedeniyle büyük bir felaketle sarsıldı. Sel ve heyelanlar, can kayıplarını artırırken yaşamı durma noktasına getirdi.

Ölüm ve Yaralanma Sayısı Artıyor

Pakistan Ulusal Afet Yönetimi Ajansı (NDMA) tarafından yapılan açıklamaya göre, sel ve heyelanlarda son 48 saatte en az 351 kişi hayatını kaybetti. Khyber-Pakhtunkhwa eyaletinde 328, Gilgit-Baltistan’da 12 ve Azad Keşmir’de 11 kişi yaşamını yitirdi. Ayrıca, 120 kişi yaralandı.

Evler Su ve Toprak Altında Kaldı

Felaketin etkisiyle 116 evde ciddi hasar meydana geldi. Sel suları ve toprak kaymaları nedeniyle bazı bölgelerde iletişim tamamen kesildi, insanlar yardım bekler hale geldi.

İran’da Şok Eden Cinayet Serisi: 22 Yıl Boyunca Evlendiği Erkekleri Zehirleyip Miraslarını Aldı
İran’da Şok Eden Cinayet Serisi: 22 Yıl Boyunca Evlendiği Erkekleri Zehirleyip Miraslarını Aldı
İçeriği Görüntüle

Arama-Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Selden etkilenen bölgelerde arama-kurtarma ekipleri ve yardım kuruluşları yoğun bir şekilde çalışıyor. Yetkililer, mahsur kalan vatandaşların güvenli alanlara taşınması ve acil yardım ulaştırılması için seferber durumda.

Kaynak: İHA