Kahramanmaraş kamuoyunun cevabını büyük bir merakla beklediği ‘Ak Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan adayının kim olacağı?’ sorusunun cevabının bu hafta içerisinde belli olabileceği öne sürüldü.

Mevcut Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın yanı sıra; 9 aday adayının daha bulunduğu yarışta ipi kimin göğüsleyeceği yönünde tahmin ve beklentiler, kent siyasi kulislerinin bir numaralı gündem maddesini oluşturuyor.

Adayın kim olacağı yönünde önceleri günlük olarak ardından yarım günlük ve son olarak ta saatlik spekülasyonların yapılmakta olduğu gözlenirken, gerek AK Parti camiası gerekse de sağduyulu ve mantıklı çevreler bu gidişatın artık partiye ve mevcut Başkan’a zarar vermeye başladığını, bu nedenle de artık adayın açıklanması gerektiğini öne sürdüler.

Öte yandan; kent siyasi kulislerinde, 4 Ocak Pazar günü gerçekleştirilen ve merkez için 9 aday adayının yarıştığı temayül yoklamasının sonuçları üzerinde de tahminler yürütülüyor. Gizli oyla yapılan ve sonucu açıklanmayan temayülle ilgili spekülasyonlar ve dezenformasyonlar da (Bkz: Alt kısım) birbirini izlerken, bazı aday adayları da sonuçları öğrenebilmek ve kulis yapabilmek üzere Ankara'ya gitti. (www.kanal46.com)


BAZI YABANCI KÖKENLİ KELİMELERİN ANLAMLARI:

Enformasyon : Bireylere ve topluma doğru bilgi ve haber verilmesi.
Formasyon : Enforme işlevinin, biçimlendirme ve yönlendirme amacına kayması.
Dezenformasyon : Bireyleri ve toplumu yönlendirmek için, yanlış haber ve bilgi verilmesi.