İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Faruk Erzengin AK Parti’den aday adaylığı başvurusunu yaptı. Erzengin; “Kahramanmaraş bizim sevdamız, biz buraya hizmet etmek için aday olduk” dedi.

12 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili seçimlerinde Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıklayan İstanbul Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim dalı iç hastalıkları kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Faruk Erzengin 14 Mart Pazartesi günü Ak Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatına adaylık başvurusunu vererek 24. Dönem Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Faruk Erzengin Kahramanmaraş’ın sorunlarını çok iyi bildiğini ifade ederek eski dönemlerde Gaziantep’in Kahramanmaraş’ın kazası olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Gaziantep ve çevre iller bizi çok solladı. Biz ise yerimizde saymaya devam ediyoruz. Bende bir Kahramanmaraşlı olarak bu duruma çok üzülüyorum. Bu düşünce ile Kahramanmaraş ve halkım için Kahramanmaraş’a nasıl bir faydam dokunur diye düşündüm ve çevremle istişare içerisinde karar verdim ve 24. dönem milletvekili olarak Kahramanmaraş’a hizmet etmek için ve çevre iller arasında gelişmiş bir il olarak ön plana çıkmak için Aday Adaylığımı açıklıyor ve ilk hedefim Komşu il olan Gaziantep’den daha fazla gelişerek Kahramanmaraş’a daha fazla hizmet getireceğim.”

Kahramanmaraşlılara yaptığı hizmetlerle adından sıkça söz ettiren ve halkın sevdiği biri isim olan Prof. Dr. Faruk Erzengin, sözlerine şöyle devam etti:

“Kahramanmaraş bu güne kadar hak ettiği yatırımları ve hizmetleri almamıştır. Biz nasıl ki Çapa Tıp Fakültesi’ni 100 yıl ileriye götürmüş isek Kahramanmaraş’ı da ileriye götürmek için aday adayı olduk. Kahramanmaraş’ın bir çok sorunu var. Eğitim, Sağlık, Ulaşım, Turizm gibi çok farklı sorunları var. Bunların hepsini biliyorum. Birlik olacağız ve bu sorunların üstesinden geleceğiz. Kahramanmaraş Maraş İstiklal Madalyası olan tek il. Ancak bu madalyanın hakkı olan ve aynı zamanda da Ak Partiye 9 yıldır büyük destek veren ve en çok oyu veren ilk 3 il içerisinde olmasına rağmen bir türlü hak ettiği yatırımları alamamaktadır. Bunun sebebi ise istemesini bilmemek. İstemesini bilirseniz yatırım alırsınız. Ancak sadece düz milletvekilliği ile fazla hizmet alamazsınız. Bu dönem mutlaka Kahramanmaraş’ tan Bakan çıkması lazım. Benim hedefim büyük. Milletvekili olmanın yanında Bakan olmak içinde çalışacağım.

Kahramanmaraş’a en büyük Hastanenin yapılması için çalışacağım. Malatya Turgut Özal Hastanesi’nden daha büyük bir çalışmam olacak. Kahramanmaraşlı bundan sonra dışarıya gitmeyecek. En büyük hedeflerimin birisi de budur. Kahramanmaraş’ın bu gün ne çapraz otoyolu, ne, çapraz tren yolu, ne de büyük havaalanı var. Eğitimimiz çok kötü. Hakkari’de bu gün 20 kişilik sınıflarda eğitim görülürken Kahramanmaraş Sır köyünde 80 kişilik sınıflarda eğitim görülüyor. Bu çok acı bir durum. İnşallah bu durumu düzeltmek için aday adayı oldum. Ben milletin vekili olacağım. Milletimin ne istediğini de biliyorum. İnşallah hedeflerim büyük. Her zaman hedeflerimi gerçekleştirmişimdir. Bu seferde inşallah böyle olacak. Kahramanmaraş’lı bu kez Başbakanının Bakanlığını değil kendi evladının Bakanlığını istiyor ve bekliyor. İnşallah aramızdan bir bakan çıkacak. Çıkmalı.”

Daha sonra Ak Parti İl Binasına giden Erzengin aday adaylığı başvurusunu yaptı.

PROF. DR. FARUK ERZENGİN KİMDİR?

Kahramanmaraş'ta 24 Aralık 1950 yılında 7 çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Babası; Maraş Kurtuluş Savaşında çok büyük fedakarlıklar gösteren ve gazi olan Hacı Mehmet Erzengin'dir ve çok köklü bir ailenin mensubu olup meşhur Hoca ve Müderris Ömer Efendinin torunudur.

Annesi Emine.Erzengin Maraş Müftüsü Meşhur Hafız Ali Efendi'nin yeğenidir.

Muhafazakar bir ailenin evladı olarak Dünyaya gelen Faruk Erzengin; üç yaşından itibaren önce annesi ve ablalarının ve daha sonraki yıllarda Maraş'ın Fatma Hoca, Gövşen Hafız, Günü Hoca, Salih Hoca gibi çok ünlü din adamlarının verdiği dini eğitimle Kuran-ı Kerim'i önce hatmetmiş ve devamında hafzetmiş ve 17 yaşına kadar Hafız Ali Efendi başta olmak üzere pek çok ünlü hocaların rahleyi tedrisinden geçerek Osmanlıca öğrenmiştir.

İlkokulu istiklal İlkokulunda, Orta Okul ve Liseyi Kahramanmaraş Lisesinde okumuş ve bu okulları birincilikle bitirmiş, her sene-iftihara geçmiştir. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'ne 1966 yılında girmiş ve 31 Mayıs 1972'de Pekiyi derece ile mezun olmuştur. Şubat 1974'e kadar askerlik görevini Samsun ve Amasya'da, Eryatağı Carcurum'da (toplam 18 ay) Tabip Asteğmen olarak yapmıştır. Mart 1974'te açılan sınavda birinci olarak, İstanbul Tıp Fakültesi iç Hastalıkları Kürsüsü'ndeki asistanlık görevine başlamıştır. Van 1976 Depreminde gönüllü olarak hizmet talep eden; Van, Muradiye, Erciş, Ağrı, Hakkari, Tatvan böIgelerinde:ve Yaylıkılıç Hudut Kasabasında, en soğuk kış şartlarında uzun süre şevkle çalışan, Fakülte'mizin iç Hastalıkları Kürsüsü'nün üç kıdemli asistanından birisidir: "iç Hastalıkları Uzmanlık" sınavını üstün derece başarı ile kazanarak 1978 yılında Kardiyoloii Anabilim Dalı'nda Başasistan olarak çalışmaya başlamıştır.

Türk Tıp Derneği, Türk Kardiyoloii Derneği, Avrupa Kardiyoloji Derneği Fellow of the European Societv of Cardiology (FESC) üyesidir ve ayrıca Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri Ekokardiyografi Derneklerinin üyesidir.
Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi ve TED'in üyesi, Beykoz Spor Kulübünün Başkan Yardımcısıdır.

Kahraman Maraş Okutma ve Yardımlaşma Derneğinin son 14 yıldan beri Onursal Başkanı olup tüm hizmetlerde aktif görev almıştır.

Ağustos 1998 ve Eylül 2001 yıllarında yapılan Dekanlık seçimlerini tarihteki en yüksek oy alarak kazanmış ve arka arkaya 2 dönem(toplam 6 yıl) İstanbul M Fakültesi Dekanlık görevini çok başarılı olarak sürdürmüş ve bu görevinde çok üstün, unutulmaz, kalıcı hizmetler vermiştir. Almanya Münih Üniversitesi 'Rektörü tarafından Erich FRANK Üstün Hizmet Madalyası ve Berat'ına layık görülmüştür. Ayrıca bu görevi döneminde üstün başarılarından dolayı, pek çok kurum tarafından Profesör Dr. Erzengin'e ellinin üzerinde plaket ve madalya verilmiştir.

Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulunun Kurucu Başkanı olduğu ve Ülkemizde ilk olan" bu kurumun 4 yıl başkanlığını başarıyla sürdürüp, bin civarında Kardiyolog, Doktorun sınavını yapıp, Yeterlilik Belgelerini verdiği için, 23 Ekim 2009"'da 25. Ulusal Kardiyoloji Kongresinde Cumhurbaşkanı Abdulllah Gül tarafından Prof. Dr. Faruk Erzengin'e Üstün Hizmet Ödülü verilmiştir. Normal Dekanlık sürelerinin bitimini takiben, 7 Eylül 2004 tarihinde, to'Plahi"6 'yıllık iki dönem Dekanlık süresinin tamamlanması nedeni ile tekrar Kardiyoloji anabilim Dalındaki Öğretim Üyeliği görevine dönmüştür ve halen bu göreve devam etmektedir. İ.Ü. 2005 yılı Rektörlük seçiminde 8 aday içerisinden ikinci olarak seçilmiştir.

Evli ve 3 çocuk babasıdır. (Kahramanmaraş'ta Bugün / www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim