Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde, AKP İlçe teşkilatının bulunduğu binanın merdivenlerine konulan bomba, dün gece saat 22.10 sıralarında patladı.

Patlamada yaralanan 3 kişi, Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Hükümet Konağı karşısındaki Cengiz Topel Caddesi üzerindeki AKP İlçe Başkanlığı'nın bulunduğu binanın merdiven boşluğuna kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce bomba yerleştirildi. Bomba, dün saat 22.10'de patladı.

Patlamanın şiddetiyle binada hasar meydana gelirken yakınındaki diğer işyerlerinin de camları kırıldı. İlçede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Ardından polis, havaya ateş açarak bina önünde toplanan kalabalığı dağıttı. PKK bölücü terör örgütünün kuruluş yıldönümü nedeniyle polis, patlamadan sonra geniş güvenlik önlemlerini arttırarak kentin giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı.

Patlamanın meydana geldiği yerde geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, incelemelerini sürdürüyor. Olayın yaşandığı yere güvenlik şeridi çekilirken, patlayıcının cisminin tespit edilmesi için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Polis ekiplerinin yaptığı inceleme sonrasında patlamanın Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yüksekova İlçe Başkanlığı binasına çıkan merdivende meydana geldiği kesinlik kazandı.

Henüz tespit edilemeyen bir patlayıcı maddenin merdivenin üçüncü basamağında infilak ettiği ve şiddetli patlama esnasında merdivenlerin çöktüğü kaydedildi.

Patlayıcı maddeyi kim veya kimlerin bıraktığına dair henüz bir bilgi alınamazken, fail ya da faillerin yakalanması için geniş kapsamlı çalışma başlatıldığı açıklandı. (Mynet)





Editör: TE Bilisim