Veysi Kaynak ile yardımcısı İsmail Kahveci’nin adaylık için AKP’deki görevlerinden ayrılması ortalığı toz-dumana boğarak taht kavgasını başlattı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kahramanmaraş İl Başkanı Avukat Veysi Kaynak’ın 22 Temmuz’da yapılacak olan erken genel seçim öncesinde milletvekili aday adaylığı nedeni ile görevinden 8 Mayıs’ta istifa etmesinin ardından partide il başkanlığı çekişmesi ve senaryoları yaşanıyor.

Uzun yıllardır camianın içerisinde olan ve gelenekçi kanada yakınlığı ile bilinen Veysi Kaynak’ın yardımcısı Avukat İsmail Kahveci de aday adaylığı için 8 Mayıs’ta partideki görevinden istifa etmişti. Kaynak’ın görevi bırakmadan önce vekaleti Atıf Şirikçi’ye bıraktığı öğrenilirken, bir süredir Kaynak’ın en yakınındaki isim olarak bilinen eski ANAP’lı Mustafa Sarıkaya'nın muhtemel il başkanlığı görevine ise gelenekçi kanadın sıcak bakmayacağı yönündeki haberler geçen günlerde yerel basında yer almış ve kabul görmüştü. Kamuoyundan ve basından gelen tepkiler üzerine mührü Sarıkaya’ya bırakmaktan vazgeçtiği ileri sürülen Kaynak’ın bu nedenle vekaleti, kamuoyunun hakkında fazla bilgi sahibi olmadığı bir isim olan Şirikçi’ye bıraktığı ileri sürülüyor. Partinin gelenekçi kanadı Ekrem Ergin gibi geçmişten beri davanın içerisinde bulunan bir ismin il başkanlığı koltuğuna getirilmesini isterken, yine ortaya atılan son iddiaya göre; il başkanlığı için ismi geçen Mustafa Buluntu’nun da şansının çok az olduğu ve parti camiasının da bu isme sıcak bakmayacağı iddia ediliyor. Sağ kolu olarak tanımlanan Veysi Kaynak’ın aday adaylığı için istifa etmesi ile yeniden aday olması bir hayli zorlaşan ama yeniden aday olabilmek için ağırlığını ortaya koyacağı tahmin edilen Ali Sezal’ın ise partideki egemenliğini kaybetmemek için kendisine yakın bir ismin il başkanı olarak atanması için ağırlığını koymaya çalışacağı da öne sürülüyor. Ali Sezal’ın partide güç kaybına uğramama yönünde böyle bir yola başvurduğu ve il yönetiminde yer alan akrabası Cengiz Sezal’ı il başkanı yapmaya çalıştığı iddia ediliyor. Bu arada il başkanlığı için İsmail Güzel gibi isimler de ortaya atılıyor ama bu isimlerin şanslarının çok az olduğu da ifade ediliyor.

MUZAFFER ÇAYLI İSMİ GÜNDEME GELDİ

Ortalığın toz-duman olduğu AKP’nin Kahramanmaraş’taki kuruluşu sırasında 1 numaralı parti üyesi olan ve şu anda Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) Yönetim Kurulu üyesi olarak başarılı çalışmalara imza atmakta olan ve kamuoyunun yakından tanıdığı birisi olan Muzaffer Çaylı’nın ismi il başkanlığı için ortaya atıldı. Şu anda özel sektörde iş yaşamını sürdüren Çaylı’nın sıcak ve ılımlı bir insan olduğu noktasında görüş birliğine varan çevreler; düşüncelerini şu şekilde ortaya koyuyor: “Bu gibi ortalığın toz duman ve karışık olduğu durumlarda herkesin üzerinde uzlaşabileceği, tüm kesimler ile sağlıklı ilişkiler kurabilecek, herkesi kucaklayabilecek ılımlı kişilerin ismi gündeme gelir ve bu gibi isimlere görev verilir. Hanefi Mahçiçek’in belediye başkanlığından ayrılmasının ardından da aynı tablo yaşanmış, isimler üzerinde uzlaşma olmayınca ılımlı bir insan olan Mustafa Poyraz ismi ortaya atılarak herkesçe kabul edilmişti. Aynı durum burada da geçerlidir ve bu kapsamda ortaya atılan Muzaffer Çaylı il başkanı olarak atanabilir, neden olmasın ki..…Bekleyip, göreceğiz.” (Ajans 46)